Zamlar kamyoncuları çileden çıkardı

Kamyon ve TIR şoförleri, Marmara Nakliyeciler Garajı önünde mazot fiyatlarının yüksek, nakliye ücretlerinin düşük olduğunu ileri sürerek iş bırakma eylemi yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Zamlar kamyoncuları çileden çıkardı

Kamyon ve TIR şoförleri, Marmara Nakliyeciler Garajı önünde mazot fiyatlarının yüksek, nakliye ücretlerinin düşük olduğunu ileri sürerek iş bırakma eylemi yaptı.

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde Marmara Nakliyeciler Garajı'nda önünde toplanan kamyon ve TIR şoförleri mazota gelen zamma tepki gösterdi. Çevik kuvvet ekiplerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı eyleme yaklaşık 400 şoför katıldı. Mazot zammına ve SRC Belgesi alımındaki zorluklara dikkat çeken şoförler, yol kenarlarına araçlarını park edip kontak kapattı. Olay yerine gelen Gebze İlçe Emniyet Müdürü Güner Yılmaz, eylem yapan şoförlerle konuştu.

Kamyon ve TIR şoförleri, "Son zamanlarda mazota yapılan zam bizleri çileden çıkardı. Biz kamyon şoförleri olarak çok zor şartlar altında ekmek paramızı kazanırken bir de mazota büyük bir şekilde zam yapılıyor. Aldığımız ve yaptığımız işler belli, bizler sadece kamyon şoförleriyiz. Kazancımız az olduğu halde vergilerimizi kesinlikle aksatmadan ödüyoruz. Buna karşılık mazota yapılan zam, sineye çekilecek gibi değil. Artık yağ ile karışık mazot kullanarak araçlarımızı çalıştırıyoruz." diye konuştu.
Son zamanlarda gündemde oldukça sık tartışılan SRC belgelerinden de dert yanan kamyon ve TIR sürücüleri bu tür kurallara tepki gösterdi. "Biz tahsilsiz insanlarız" diyen şoförler şöyle konuştu: "SRC sorularına baktığımızda şaşkına döndük. Yurt dışındaki şoförleri ilgilendiren soruları bizlere soruyorlar. Oxford'da bile o tür karışık sorular sormazlar."

Marmara Nakliyeciler Garajı önünde kontak kapatarak eylem yapan şoförler, "İş olmadığı için günlerdir araçlarımız garajda bekliyor. Borç harç bulup araçlarımıza mazot alıyoruz. Daha önce de sıkıntılarımızı dile getirdik. CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler bizlerin sıkıntılarını çözeceklerini söylemişlerdi. Aradan onca zaman geçti, halen durum aynı." ifadelerini kullandı.

Olay yerine gelen Gebze Şoförler Odası Başkanı İsmail Bülbül, kontak kapatan şoförleri eylemlerini sonlandırmaları için ikna etmek istedi. Bülbül, "Bu yapmış olduğunuz eylem öncelikle hayırlı olsun. Bu sıkıntı sadece sizin değil benim de sıkıntım. Fakat emniyet güçlerine sıkıntı yaşatmadan burada bir konuşma yapmamız gerek. Sizlerin emekleri oldukça fazla, aynı zamanda yapmış olduğunuz meslek dalı çok da zor. Saatlerce yollarda direksiyon sallıyorsunuz, bu yapmış olduğunuz eylemi sizlere söz veriyorum bugün Ankara'ya taşıyacağım." dedi.

Gebze İlçe Emniyet Müdürü Güner Yılmaz ise bir süre şoförleri dinledi. Şoförler, görüşme esnasında olay yerine gelen TOMA nedeniyle Yılmaz'a tepki gösterdi. Yaşanan tepki nedeniyle TOMA olay yerinden uzaklaştırıldı. Yaklaşık 400 kişilik grup Gebze İlçe Emniyet Müdürü Güner Yılmaz ile görüşmelerinin ardından olay yerinden ayrıldı. CİHAN

Yorumlar