Yüzde 50 hibe desteğine son müracaat 27 Ocak’ta

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) kapsamında hazırlanan "Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Programı", Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Google Haberlere Abone ol
Yüzde 50 hibe desteğine son müracaat 27 Ocak’ta

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) kapsamında hazırlanan "Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Programı", Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Hibe desteğinden faydalanmak isteyen üreticiler, başvurusunu projeleriyle birlikte 27 Ocak 2014 tarihine kadar Gıda Tarım ve Hayvancılık il müdürlüklerine yapabilecek.

İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü de Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıtlı gerçek ve tüzel kişiler arasında başvuru yapmak isteyenler için hibe programı hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi. Bakanlığın tarıma dayalı ekonomiyi geliştirebilecek her türlü projeyi hibe ödemesi aracılığıyla desteklediğini ifade eden İl Müdürü Ahmet Güldal, programın 14 Aralık 2013 tarihinde 28851 Sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini söyledi. Hibe desteğinden faydalanmak isteyen İzmirli üreticilerin, projeleriyle birlikte 27 Ocak 2014 tarihine kadar başvuruda bulunabileceğini belirten Güldal, destekleme kapsamına alınan başvuru konularının ise şöyle sıraladı: “Tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik yatırım tesislerinin yapımı, alternatif enerji kaynakları kullanılan yeni seraların yapımı, tarıma dayalı yatırım tesislerinde kullanılmak üzere alternatif enerji kaynağı tesislerinin yapımı, koyun, keçi ve manda konularında sabit yatırım projeleri.” Bakanlığın ekonomik yatırımlar için gerçek kişi başvurularında 300 bin, tüzel kişi başvurularında 800 bin liraya kadar olan yatırımların yüzde 50’sini destekleyeceğini vurgulayan Güldal, yatırım projelerinin tamamlanma tarihinin ise 1 Aralık 2014 olarak belirlendiğini aktardı.

YEDİ YILDA İZMİR'E YAKLAŞIK 40 MİLYON LİRA DESTEK

İl Müdürü Güldal’ın verdiği bilgiye göre program kapsamında 2006 yılından bu yana İzmir’de 119 proje hayata geçirildi. Bu sayede bin 755 kişiye istihdam imkanı sağlandı. İzmir’e, 119 proje için 55 milyon 910 bin lira harcandı. Güldal, bunun 24 milyon 924 bin lirasının yatırımcılara hibe desteği olarak ödendiğini kaydetti. 2007 yılında "Makine Ekipman Alımlarının Desteklenmesi" ve "Bireysel Sulama Makine Ekipman Alımlarının Desteklenmesi" programlarının yine KKYDP kapsamına alındığını, 2007 yılından bu yana 2 bin 750 makine ekipman alımı için 14 milyon 794 bin 965 lira, bireysel sulama makine ekipman alımı için 163 bin 732 lira olmak üzere toplam 14 milyon 958 bin 697 lira hibe desteği ödemesi yapıldığını kaydetti. CİHAN

Yorumlar