Yusuf Yazgan, genel başkanlığına yeniden aday

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, 15 Haziran’da yapılacak Büro Memur-Sen genel kurulu öncesi Memur-Sen Konfederasyonu’nda basın toplantısı düzenledi. Çok sayıda sendika üyesinin katıldığı toplantıda konuşan Yazgan, genel kurulda...

Google Haberlere Abone ol
Yusuf Yazgan, genel başkanlığına yeniden aday

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, 15 Haziran’da yapılacak Büro Memur-Sen genel kurulu öncesi Memur-Sen Konfederasyonu’nda basın toplantısı düzenledi. Çok sayıda sendika üyesinin katıldığı toplantıda konuşan Yazgan, genel kurulda yeniden genel başkanlığa aday olacağını açıkladı.

1995 yılında hizmet başlayan Büro Memur-Sen’in kurucuları arasında yer aldığını dile getiren Yazgan, her zaman kamu çalışanlarının daha iyi haklara sahip olması ve sendikalarını daha iyi konuma getirmek için mücadele verdiklerini kaydetti. Büro Memur-Sen’in son yılarda yaptığı çalışmalarla örnek bir sivil toplum örgütü olduğunu vurgulayan Yazgan, "Kurulduğumuz günden itibaren her yıl düzenli olarak üye sayımızı arttırdık. Son yıllardaki üye artışlarımız ile adeta rekor kırdık. 2010 yılında 17 bin olan üye sayımızı 2011 yılında 33 bine, 2012 yılında ise 46 bine çıkararak genel yetkili sendika olduk. Geçtiğimiz yıl 48 bin, bu yıl da 50 binin üzerindeki üye sayımızla, ülkemizin dört bir yanındaki şubelerimizle, 17 farklı ülkedeki temsilciliklerimiz ve 100’e yakın ülkedeki üyelerimizle hizmet kolumuzdaki en büyük sendika olmanın onur ve gururunu yaşıyoruz. Bir yandan üye sayımızı arttırırken diğer yandan da kurumsallaşma alanında önemli çalışmalara imza attık. Sendikamızı genel merkez hizmet binasına kavuşturduk, şubelerimize araç tahsis ettik, profesyonel şubelerimizi oluşturduk. Yaptığımız tüm bu çalışmalarla son 4 yıl içerisinde adeta destan yazdık." ifadelerini kullandı.

Yeniden göreve gelmesi durumunda yapacakları çalışmalar ve hedeflerden bahseden Yazgan, "Sendikamızın üye sayısını 100 bine çıkarmak ve Memur-Sen ailemizin üçüncü büyük sendikası olmak için mücadele edeceğiz. Üyelerimizin ve teşkilatımızın yararlanacağı Ankara’da 100 yataklı misafirhane yapacağız. Tüm şubelerimize araç tahsis edeceğiz. Profesyonel şubelerimizin sayısını artıracağız. Yeni kazanımlar elde ederek, teşkilatlarımıza ve ülkemize daha fazla hizmet edeceğiz." diye konuştu.

Yazgan, konuşmasının sonunda yönetim kurulu listesini açıkladı. Genel Sekreter Murat Sipahi, Genel Mali Sekreter Halil Küçükdevlet, Genel Teşkilat Sekreteri Elvan Günay, Genel Toplu Sözleşme Sekreteri Ali Çetin, Genel Eğitim Sekreteri Mahmut Gülaçar ve Genel Basın Sekreteri Nihat Tunç Yazgan’ın yönetim kurulu listesinde yer aldı. Yazgan’ın adaylık ve liste açıklaması salondakiler tarafından uzun süre ayakta alkışlandı. Açıklamanın ardından Yazgan ve ekibi tebrikleri kabul etti.

CİHAN

Yorumlar