Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi (YD-ÜFE) yarın ilk kez yayımlanacak

Sayın Abonemiz: Haber başlığında sehven 'Yurt İçi' yazılmıştır. Doğrusu "Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi (YD-ÜFE) yarın ilk kez yayımlanacak" şeklindedir.

Google Haberlere Abone ol
Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi (YD-ÜFE) yarın ilk kez yayımlanacak

Sayın Abonemiz:
Haber başlığında sehven 'Yurt İçi' yazılmıştır. Doğrusu "Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi (YD-ÜFE) yarın ilk kez yayımlanacak" şeklindedir. Düzeltip yeniden yayınlıyoruz.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi’nin (Yİ-ÜFE) ardından yarın da ilk kez Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi’ni (YD-ÜFE) yayımlayacak.

Belirli bir referans döneminde ülke sınırları içindeki üretimden yurt içi satışa konu olan seçilmiş ürünlerin KDV ve benzeri vergiler hariç üretici fiyatlarındaki değişimin göstergesi olan Yİ-ÜFE’yi belirleyen TÜİK karar alıcılara ve araştırmacılara; daha kapsamlı bir üretici fiyat endeksi sağlanması, uluslararası standartlarda yeterli, karşılaştırılabilir ve Avrupa Birliği normlarına tam uyumlu istatistikler üretilmesi amacıyla bu kez de YD-ÜFE üretimine başladı. YD-ÜFE 2010 referans yıllı olarak, güncel ürün sepetinin ve ağırlıkların yansıtılabilmesine imkan veren zincirleme endeks yöntemiyle sanayi sektörleri kapsamında hesaplanarak NACE Rev.2 sınıflamasına uygun şekilde ilk olarak yarın yayınlanacak. Mart ayından itibaren ise her ayın 20’sinde eğer bu tarih resmi tatil gününe denk gelirse bir sonraki iş gününde yayımlanmaya devam edecek.



CİHAN

Yorumlar