Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi, Haziran'da yüzde 0,53 arttı

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) haziran ayı verilerine göre; Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi (YD-ÜFE) bir önceki aya göre yüzde 0,53 arttı. Erdeks bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 1,46 artış, bir önceki yılın aynı...

Google Haberlere Abone ol
Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi, Haziran'da yüzde 0,53 arttı

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) haziran ayı verilerine göre; Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi (YD-ÜFE) bir önceki aya göre yüzde 0,53 arttı. Erdeks bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 1,46 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 12,17 artış ve 12 aylık ortalamalara göre yüzde 15,56 artış gösterdi.

Sanayinin iki sektörünün bir önceki aya göre değişimleri; madencilik ve taşocakçılığı sektöründe yüzde 0,58 artış, imalat sanayi sektöründe ise yüzde 0,54 artış olarak gerçekleşti. Bir önceki aya göre endekslerin en fazla artış gösterdiği alt sektörler; temel eczacılık ürünleri ve müstahzarları (yüzde 4,59), bilgisayarlar ile elektronik ve optik ürünler (yüzde 2,63), ağaç ve mantar ürünleri (mobilya hariç) (yüzde 2,49) alt sektörleri oldu.

Buna karşılık fabrikasyon metal ürünler, makine ve ekipmanlar hariç (yüzde 0,56), giyim eşyası (yüzde 0,34) ve kauçuk ve plastik ürünler (yüzde 0,28) bir önceki aya göre endekslerin en fazla düşüş gösterdiği alt sektörler oldu. Ana sanayi grupları sınıflamasına göre haziran ayında en yüksek aylık artış dayanıklı tüketim malında, en yüksek yıllık artış ise dayanıksız tüketim malında gerçekleşti.

CİHAN

Yorumlar