Yunanistan'da 2017 bütçe tasarısı mecliste

- Bütçe tasarısına göre, bu yılki 0,3'lük daralmanın arıdından gelecek yıl büyüme 2,7 oranında gerçekleşecek - Ülkenin kamu borcu ise 319,2 milyar avroya yükselirken, bu miktarın GSYH'ya oranında düşüş hedefleniyor

Google Haberlere Abone ol
Yunanistan'da 2017 bütçe tasarısı mecliste

ATİNA (AA) - Yunanistan'da meclise sunulan 2017 yılı bütçe tasarısına göre, ülkenin yeni yılda ekonomik durgunluğu geride bırakarak yüzde 2,7 oranında büyümesi hedefleniyor.

Bütçe tasarısına göre, ülkede ekonominin bu yılı 0,3 daralma ile kapatması öngörülüyor.

Öte yandan, kamu borcunun gelecek yıl 315,4 milyar avrodan 319,2 milyar avroya ulaşması bekleniyor. Bu miktarın, ülkenin gayrisafi yurt içi hasılasına (GSYH) oranının ise artması beklenen büyüme ile yüzde 176,5'e düşürülmesi hedefleniyor. Ülkede bu yıl gerileme eğiliminde olan işsizliğin gelecek yıl yüzde 22,6'ya düşürülmesi planlanıyor.

Ülkenin kreditörleriyle müzakerelerinde önemli noktalardan biri olan faiz dışı bütçe fazlasında ise hedef talep edilenin üstünde bir oranda GSYH'nin yüzde 2'si olarak belirlendi.

Bütçe tasarısında, ülkedeki ekonomik darboğazla gittikçe fakirleşen düşük gelirli 250 bin hane halkı için ise dayanışma geliri kapsamında 760 milyon avro ayrıldı. Ayrıca, sağlık, eğitim ve sosyal koruma harcamaları için ek olarak 300 milyon avroluk miktar da bütçede yer aldı.

Yorumlar