Yunanistan'a 7,5 milyar avro ödendi

- Avrupa İstikrar Mekanizması (ESM) Başkanı Regling: - "ESM bugün Yunanistan'a 7,5 milyar avroluk ödemeyi gerçekleştirdi" - "Eğer gerekirse daha önemli bir borç hafifletme gerçekleşebilir"

Google Haberlere Abone ol
Yunanistan'a 7,5 milyar avro ödendi

ATİNA (AA) - Avrupa İstikrar Mekanizması (ESM) Başkanı Klaus Regling, "ESM bugün Yunanistan'a 7,5 milyar avroluk ödemeyi gerçekleştirdi." dedi.

Yunanistan Maliye Bakanı Öklid Çakalotos ile Atina ziyareti kapsamında bir araya gelen Regling, kurtarma paketinin yeni diliminin ödemesinin bunun gerçekleştirildiğini açıkladı.

Regling, ESM'nin en büyük borç veren kurum olarak Yunanistan'a uygun koşullarda kredi sağlamaya devam edeceğine işaret ederek, şu an yüzde 0,8 faizle 32 yıl vadeli kredi sağlandığını bilgisini verdi.

Borç hafifletme konusunda Eurogroup'un bir taahhütü olduğunu anımsatan Regling, "Şimdiye kadar bu konuda hiçbir şey yapılmadı diyemeyiz. Kısa vadeli önlemleri uygulamaya başladık. Eğer gerekirse daha önemli bir borç hafifletme gerçekleşebilir" ifadelerini kullandı.

Regling, kreditörlerle varılan anlaşma çerçevesinde Yunanistan için 2018'de yüzde 3,5 oranında faiz dışı fazla hedefinin değiştirilmeyeceğine işaret ederek, "Benim anlaşmaya saygı duymam gerekiyor" şeklinde konuştu.

Çakalotos ise Yunanistan'ın borcunun hafifletilmesine ilişkin görüşmelerin bu yıl sonuna kadar devam edeceğini ifade etti.

Geçen cuma, ESM yönetim kurulu tarafından yapılan açıklamada, Yunanistan'a verilecek kredi diliminin onayladığı, hedeflenen düzenlemelerin yapılması halinde 2,8 milyar avroluk dilimin de eylül ayında serbest kalacağı belirtmişti.



Yorumlar