Yunanistan'a 3 Gün Süre ile Vizesiz Seyahat İçin Çalışmalar Yapılıyor

Yunanistan'ın Dedeağaç Belediye Başkanı Evangelos Lambadis, Türk vatandaşlarının Yunanistan'da 3 gün süre ile vizesiz seyahat etmeleri için çalıştıklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Yunanistan'a 3 Gün Süre ile Vizesiz Seyahat İçin Çalışmalar Yapılıyor

Avrupa Birliği ülkesi Yunanistan'a yakın vakit içerisinde 3 gündelik vizesiz gezi yapılması için çalışmalar başlatıldı. Yunanistan'ın Dedeağaç Belediye Başkanı Evangelos Lambadis de bu konu için çalıştıklarını doğruladı.

SINIR BÖLGESİNDEKİ TİCARET CANLANDI

Lambadis, beraberindeki heyetle müşterek Keşan Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen Türkiye-Yunanistan arasındaki iş birliğini geliştirme toplantısına katıldı. Yunanlı turistlerin Türkiye'nin hudut bölgelerindeki ticareti canlandırdığına belli eden Lambadis, zamanımızda ise Türk turistlerin Yunanistan hudut bölgelerinde yaptıkları alışverişlerle esnafın yüzünü güldürdüğünü söyledi.

3 GÜNLÜK VİZESİZ SEYAHAT İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATIYORLAR

Semadirek Adası ile Enez içerisinde feribot seferleri düzenlenmesi için de gayret sarf ettiğini aktaran Lambadis, iki memleket arasındaki ticaretin gelişmesini istediklerini kaydetti.
Yunanistan'da yeni kurulan hükümetin Turizm Bakanı'ndan Türk vatandaşların Yunanistan'da 3 gün vakit ile vizesiz gezi edebilmeleri için emek yapılmasını isteyeceklerini vurgulayan Lambadis, bununla beraber Meriç Nehri taşkınları ve hayvan hastalıkları konusu için da iki ülkenin iş birliği yapmasının lüzumlu olduğunu aktardı.

YUNANİSTAN'DA DA BİR TOPLANTI YAPILACAK

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Yüksel Alioğlu da Yunanistan heyetine teşekkür ederek, iki memleket arasındaki ticaretin ilerleme katetmesine her türkü katkıyı vermeye hazır olduklarını söyledi. Alioğlu, bu ay içerisinde Dedeağaç'ta daha geniş katılımlı bir toplantı düzenlenerek iki memleket arasındaki problemlerin tyükselişılacağını anlatım etti.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar