Yunanistan Borcunu Ödeyemedi!

Avrupa Kurtarma Fonu, Yunanistan`ın borcunu ödeyemediğini açıkladı

Google Haberlere Abone ol
Yunanistan Borcunu Ödeyemedi!

Avrupa Kurtarma Fonu, Yunanistan'ın 1,2 milyar euroluk borcunu ödeyemediğini açıkladı. Euro Bölgesi devletleri Yunanistan'ın kurtarma programını geçtiğimiz ay uzatsalar da, Atina'nın finansmana ulaşması için kreditörlere ayrıntılı bir reform listesi sunması gerekiyor.

TAHMİN EDİLMİŞTİ

Avrupa Komisyonu'nun, Yunanistan'ın anamal için halk şirketlerini ve sosyal fonları kullanımı şeklinde bile 9 Nisan'da Uluslararası Para Fonu'na (IMF) yapılacak 465 milyon euroluk ödemeyi gerçekleştirmektede zorlanacağını hesap ettiği hafta başında medyada yer almıştı.

PİYASALARDA YUNANİSTAN ENDİŞESİ

Bu arada Almanya tahvilleri, Yunanistan'a ait endişelerin çoğalması sonucu, yükselişini sürdürüyor. Yunanistan, Portekiz ve İtalya tahvilleri ise geriledi. 10 yıllık Almanya tahvil faizi 2 temel puan gerileyerek, Londra saati ile 12.25'te yüzde 0.22 oldu.

ETKİSİNİ GÖSTERDİ

Avrupa Merkez Bankası'nın da bugün erken saatlerde Yunan bankalarının tahvil varlıklarını kısıtlamıştı. AMB, konuya yakın kaynakların verdiği bilgilere göre, Yunanistan'ın ödeme gücü hakkında endişelerle ortak Yunan bankalarının kısa vadeli memleket tahvili varlıklarını artırmalarını engelledi.

AMB DURDURMUŞTU

ECB'nin Yönetim Kurulu'nun, merkez bankasının kontrol kolu sebebi ile sunulan teklifi onayladığı söylendi. Söz konusu teklif, Yunan bankalarının daha çok Hazine tahvili satın almasına yasal şekilde mani getiriyor. Bir haftadan kısa bir vakit evvela AMB, Yunanistan ve kreditörleri arasındaki siyasal görüşmelere daha çok vakit verici aynı bir önlemi durdurmuştu. Konunun kamuya açık olmaması itibarıyla bilgi verici kaynaklar isimlerinin açıklanmasını istemediler.

GÜNCEL FAİZ ORANLARI İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar