Yumurta üretimi arttı, süt üretimi düştü

Türkiye’de geçtiğimiz ay yumurta üretimi artarken süt üretimi düştü. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış yumurta üretim miktarı bir önceki aya göre yüzde 0,7 arttı. Kesilen...

Google Haberlere Abone ol
Yumurta üretimi arttı, süt üretimi düştü

Türkiye’de geçtiğimiz ay yumurta üretimi artarken süt üretimi düştü. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış yumurta üretim miktarı bir önceki aya göre yüzde 0,7 arttı. Kesilen tavuk sayısında bir önceki aya göre yüzde 0,5, tavuk eti üretiminde yüzde 1,4 artış görüldü. Kesilen hindi sayısı bir önceki aya göre yüzde 0,1, hindi eti üretimi yüzde 2,4 azaldı.

Yumurta üretim miktarı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5 arttı. Kesilen tavuk sayısı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4, tavuk eti üretimi ise yüzde 9,7 yükseldi. Kesilen hindi sayısında aynı dönemde yüzde 14,1, hindi eti üretiminde yüzde 35,4 artış tespit edildi.

Toplanan inek sütü miktarı nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 0,8 azaldı. Ticari süt işletmeleri tarafından üretilen içme sütü miktarı 2014 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 2,1 artış, inek peyniri üretimi yüzde 1,6 azalış, koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri ise yüzde 2,2 artış gösterdi. 2014 yılı Nisan ayında yoğurt üretiminde bir önceki aya göre yüzde 0,1 azalış, ayran üretiminde bir önceki aya göre yüzde 0,3 artış oldu.

Ticari süt işletmeleri tarafından üretilen içme sütü miktarı 2014 yılı Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,7 azalış, inek peyniri üretimi yüzde 1,6 artış, koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri ise yüzde 13,2 artış gösterdi.

Yoğurt üretiminda 2014 yılı Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,6 artış, ayran üretiminde bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4,8 artış gerçekleşti. CİHAN

Yorumlar