Yüksek lisansını bu okullardan yapanların geliri katlanıyor

İşletme Yönetimi Yüksek Lisansı (Master of Business Administration; MBA) alanında geçen senenin en iyi programları açıklandı.

Google Haberlere Abone ol
Yüksek lisansını bu okullardan yapanların geliri katlanıyor

İşletme Yönetimi Yüksek Lisansı (Master of Business Administration; MBA) alanında geçen senenin en iyi programları açıklandı. Bu programlardan mezun olanların gelirleri yüzde 72 ile 156 arasında artıyor.

Financial Times’ın 2014 yılına ait en iyi MBA Programları Raporu yayınlandı. Rapor, dünyanın en iyi işletme yüksek lisans programlarını belirlemek üzere her yıl hazırlanıyor. Raporda sıralama, MBA yapan kişinin mezuniyet sonrası gelirindeki artış, programın ücreti, MBA programının daha önceki sıralaması, MBA programındaki akademisyenlerin yaptıkları yayın sayısı gibi kriter göz önüne alınarak yapılıyor. Rapora göre dünyanın en iyi MBA programı sıralamasında ilk 5 üniversitenin sıralaması değişmedi. Birincilik yine ABD’den Harvard Business School’da olurken, ikinci de değişmedi; ABD’den Stanford Graduate School of Business. Üçüncü ise bir önceki senenin dördüncüsü İngiltere’den London Business School oldu.

Rapordan dikkat çeken bir ayrıntı ise en iyi ilk 20 MBA programı içerisinde Çin’den iki üniversitenin de listeye girmesi oldu. Söz konusu verilerin değerlendiren İstanbul Arel Üniversitesi Öğretim Görevlisi Zeki Yüksekbilgili, en iyi 100 MBA programının belirlendiği listede hiç Türk üniversitesi bulunmadığına dikkat çekti. Yüksekbilgili, raporla ilgili en dikkat çekici noktayı ise söz konusu MBA programlarını bitirenlerin gelirlerindeki artış olduğunu belirtti. Söz konusu programlardan mezun olanların gelirlerinin bitirdikleri MBA programına göre yüzde 72 ile 156 arasında arttığını kaydetti. CİHAN

Yorumlar