Yozgat Tarım Fuarı'nda en fazla ilgiyi 350 Bin TL'lik traktör görüyor

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) katkılarıyla bu yıl 5.'si düzenlenen Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nda en fazla ilgiyi 350 bin TL'lik 7618 marka ile Massey Ferguson (MF) traktör görüyor.

Google Haberlere Abone ol
Yozgat Tarım Fuarı'nda en fazla ilgiyi 350 Bin TL'lik traktör görüyor

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) katkılarıyla bu yıl 5.'si düzenlenen Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nda en fazla ilgiyi 350 bin TL'lik 7618 marka ile Massey Ferguson (MF) traktör görüyor. Fuarın en pahalı traktörü olan MF 7618 Traktör, teknolojik ve tasarımıyla göz kamaştırmasının yanı sıra içerisindeki bilgisayar sistemi sayesinde, şoför olmadan kendi kendine tarlayı sürme özelliğine sahip olması, fiyatının da yüksek olmasına neden oluyor.

Yüzlerce zirai alet ve son model traktörler fuarda sergilenirken, ziyarete gelen çiftçiler bir yandan zirai aletlerle ilgilenirken bir yandan traktörlere bakıyor. Her geçen yıl biraz daha gelişen traktörler fiyatlarıyla da lüks otomobillerden aşağı kalmıyor. Fuarın en yüksek fiyatlı traktörü 350 bin lira ile 7618 marka Massey Ferguson oldu. Traktörlerin artık lüks otomobilleri aratmadığını belirten çiftçilerden Kemal Sarı, kullandığı traktörün 1972 model olduğunu, çok eskidiğini ve yenileyeceğini söyledi. Sarı, “Traktör piyasası da otomobilleri aratmaz oldu. Eskiden sadece 2-3 çeşit traktör varken bugün onlarca traktör görüyoruz. Pek çoğunun adını dahi bu fuarda gördük. Şimdi traktörler daha güçlü ve daha konforlu. Lüks araçlarda olan bütün sistemler traktörlerde de var. Hatta bilgisayarlı sistemler dahi kullanılmış. İçerisinde fazla bir ses almıyor, kliması var. Daha güçlü ve daha tasarruflu, o yüzden traktörümü yeniliyorum.” dedi.

Bu tür fuarların açılmasının çiftçiler açısından önemli olduğunu söyleyen Ahmet Taşkıran isimli çiftçi ise ”Başka illerde açılan fuarlara gidemiyoruz. Yozgat’ta açıldığı için köyümüzden daha rahat gelip çiftçilerin kullandığı alet ekipmanları görüyoruz, ihtiyaç duyduğumuz ekipmanları alıyoruz." diye konuştu.

Massey Ferguson Traktör Bayii Yusuf Baran ise fuarın kendileri açısından oldukça önemli olduğunu belirterek, dün açılışı yapılan fuarda iki gün içerisinde 15 traktör sattığını söyledi. Baran, Yozgat’ın tarım ve hayvancılık şehri olduğunu belirterek, bu tür fuarların üretici açısından da önemli olduğunu ifade etti.

Baran, Tarım Fuarı'nın 27 Nisan pazar gününe kadar açık olacağını belirterek, üreticileri ve çiftçileri zirai aletleri ve traktörleri görmeleri için fuara davet etti.


CİHAN

Yorumlar