Youtube Tayland hizmete girdi

Dünyaca ünlü video paylaşım sitesi Youtube bugün Tayca olarak hizmete girdi.Tayland’ın başkenti Bangkok’ta Youtube yetkililerinden Tom Pickett ve birçok önemli ismin katılımları ile gerçekleştirilen tanıtım toplantısıyla YouTube.co.th...

Google Haberlere Abone ol
Youtube Tayland hizmete girdi

Dünyaca ünlü video paylaşım sitesi Youtube bugün Tayca olarak hizmete girdi.

Tayland’ın başkenti Bangkok’ta Youtube yetkililerinden Tom Pickett ve birçok önemli ismin katılımları ile gerçekleştirilen tanıtım toplantısıyla YouTube.co.th hizmete girdi.

Youtube yetkililerinden Pickett, "Youtube'un 9. yaş gününü kutluyoruz. Bu 9 yıl içerisinde dünyanın en büyük video paylaşım sitesi konumuna geldi. İngilizce ile başlayan serüvenine bugün Tayca ile birlikte 62 ülkede 62 yerel dil ile hizmet vererek devam ediyor." dedi.

Tayland’da 18 milyon sosyal medya kullanıcısı olduğu belirtilirken, Tayca olarak hizmete giren Youtube Tay dilinde aramaların artması ve sitede yerel dilin en üst seviyesinde kullanımı gibi birçok avantaj sağlıyor.

Tayland istatistiklerine göre ülkede günde bir milyon saatten fazla video izlenirken, ayda bir milyara yakın video tıklanıyor.

CİHAN

Yorumlar