YÖNETDER'in konuğu Naksan Holding oldu

Uluslararası Yöneticiler Derneğinin (YÖNETDER) bu haftaki konuğu Naksan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu oldu.

Google Haberlere Abone ol
YÖNETDER'in konuğu Naksan Holding oldu

Uluslararası Yöneticiler Derneğinin (YÖNETDER) bu haftaki konuğu Naksan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu oldu.

İşadamı Nakıboğlu katılımcılara Anadolu şehrinde kurulup dünyaya açılan holdingin başarı hikâyesini anlattı. Samimi bir ortamda gerçekleşen seminer tanıtım filmi ile başladı. Daha sonra Başkan Nakıboğlu ticaret hayatındaki tecrübelerini katılımcılarla paylaştı.

"40 YILDA 40 GÜN TATİL YAPMADIM"

40 yılda 40 gün tatil yapmadığını günde bir fiil 16 saat çalıştığını aktaran Nakıboğlu üretmenin zorluğuna işaret ederek "Sanayicilerin heykelini dikmek lazım." dedi.

Holding bünyesinde Naksan Plastik, Nakpilsa Dokuma, Royal Halı, Pierre Cardin Halı, Atlas Halı, Royal BCF, Adularya, Elmacı Pazarı, Naksan Teknoloji, Elma Sepeti, Verimli Plastik, Rinak Lojistik ve Loom gibi şirketler bulunduğunu ifade eden Nakıboğlu holdingin amiral gemisinin plastik işi olduğunu söyledi. Nakıboğlu, sözlerini, "Naksan Plastik gerek yurt içinde gerekse yurt dışında pek çok şirketin tedarikçisidir. 1995 yılından bu yana Türkiye’nin en büyük ilk 500 şirketi arasında sürekli kendine yer bulmuştur. Ayrıca Türkiye’nin en büyük 500 sanayici kuruluşu listesindeki 300 firmanın da tedarikçisi konumundadır.” diye sürdürdü.
Enerji sektörüne ise Adularya Şirketi ile girdiklerini belirten Nakıboğlu şirket bünyesindeki termik santrallerinin hizmete girmesiyle yaklaşık 2 bin 500 kişiye iş imkanı sağlanacağını ve yıllık bazda 2.2 KWH elektrik üretileceğini söyledi.

"BAŞARI ÖZGÜVENLE BİRLİKTE GELİR"

Okul yıllarındayken iş hayatına atılmanın önemine dikkat çeken Nakıboğlu, “Çocuklarınızı küçük yaşlarda iş yaşamına hazırlayın.” dedi.

İş hayatında başarının özgüvenle geldiğini kaydeden başarılı işadamı, "Her şeyi tecrübe edecek kadar vaktimiz yok, ama tecrübeleri dinleyerek okuyarak mesafe kat edebiliriz. Kişi mutlaka iş yaşamında başarı istiyorsa kendine güvenmeli, ancak karşısındakinin de akıllı olduğunu bilerek hareket etmeli. Bir insanı alın, layık olmadığı yere koyun, eninde sonunda başarısızlık onu bulur. Onun için her kim olursa olsun; işiyle pişmesi, tecrübesiyle kıvama gelmesi gerekiyor. Hepinize tavsiyem başarıya ulaşanların izlerini takip etmeniz." dedi.
Seminer sonunda katılımcıların sorularını cevaplayan Cahit Nakıboğlu’na günün anısına YÖNETDER'in plaketi takdim edildi.
CİHAN

Yorumlar