"Yılın Teknoloji Projesi Ödülü" Akbank'ın

İSTANBUL (AA) - Financial Times'ın dergisi The Banker, API kategorisinde "2016 Yılının Teknoloji Projesi Ödülü"nü Akbank'a verdi. Banka açıklamasına göre, The...

Google Haberlere Abone ol
"Yılın Teknoloji Projesi Ödülü" Akbank'ın

İSTANBUL (AA) - Financial Times'ın dergisi The Banker, API kategorisinde "2016 Yılının Teknoloji Projesi Ödülü"nü Akbank'a verdi.

Banka açıklamasına göre, The Banker'ın API kategorisinde Yılın Teknoloji Projesi Ödülünü, dijital uygulama servisleri geliştirme altyapısını online olarak dünyanın her yerinden programcılara açan Akbank kazandı. Akbank, bu yıl The Banker tarafından teknoloji alanında ödüllendirilen tek Türk bankası oldu.

Dünyanın her yerinde finans alanında uygulama geliştirmek isteyen kişi ve kuruluşlar, Akbank'ın İngilizce olarak hazırlayıp kullanıma açtığı API Portal sitesinden API'lere erişip çalışmalarını yürütebiliyor. Bu sayede finans alanında fikri ya da projesi olan tüm girişimcilerin Akbank'ın API altyapısını kullanarak geliştirecekleri yeni uygulamalar, müşterilerin hizmetine sunulabilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Akbank Teknoloji ve Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Turgut Güney, Akbank'ın, Türkiye'de dijital uygulama servislerini online olarak dünyanın her yerinden uygulama programcılarına açan ilk banka olduğunu dile getirdi.

Güney, şunları kaydetti:

"Teknolojiye yılda ortalama 100 milyon dolar yatırım yapıyor ve aynı zamanda bankacılık ürün ve hizmetlerini teknolojik gelişmelere en kısa sürede uyarlayabilmek için en iyi ekip ile çalışıyoruz. Portal nisan ayında devreye alınmasına karşın kısa süre içinde 300'den fazla geliştirici kayıt oldu ve birçok olumlu geri dönüş ve yaratıcı öneri aldık. Finans alanında fikri ya da projesi olan tüm girişimciler, Akbank'ın API altyapısını kullanarak yeni uygulamalar geliştirebilecek.

Bir çok programcı ve girişimciye API izinleri vererek, uzman ekibimizi genişletmiş olduk. Örneğin, bir geliştiricimiz, Akbank'ın 'ATM Bul' hizmetini chatbot (yapay zeka destekli iletişim uygulamaları) uygulamalarında kullanmayı önerdi. Bu tür yaratıcı önerilerle müşterilerimize verdiğimiz hizmeti geliştirmeye devam edeceğiz."

Yorumlar