Yıldız Teknik Üniversitesi akademik yılı açılışı

- YTÜ Rektörü Prof. Dr. Şahin: - "Ülkemizin birçok sosyal problemi var. Eğitimimizde hocalarımız olsun, öğrencilerimiz olsun çok psikolojik problemler var. Bunlar Sosyal İnovasyon Merkezi ile, 'Sosyopark' dediğimiz bir merkezle çözülebilir"

Google Haberlere Abone ol
Yıldız Teknik Üniversitesi akademik yılı açılışı

İSTANBUL (AA) - Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin, "Ülkemizin birçok sosyal problemi var. Eğitimimizde hocalarımız olsun, öğrencilerimiz olsun çok psikolojik problemler var. Bunlar Sosyal İnovasyon Merkezi ile, 'Sosyopark' dediğimiz bir merkezle çözülebilir." dedi.

Prof. Dr. Şahin, YTÜ'nün 2016-2017 akademik yılı açılışında yaptığı konuşmada, 40 bin kişilik eğitim, bilim ordusu olduklarını ifade ederek, Yıldız Teknik Üniversitesi'nin Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinden biri olduğunu söyledi.

Üniversitenin gelecek yıllarını yönlendirecek ilkelerin başında yönetsel faaliyetlerde şeffaf ve hesap verilebilir olmanın geldiğini belirten Şahin, şöyle devam etti:

"Geleneklerimizden beslenen akademik anlayışımızı kimliğimiz haline getirmek ve üniversitemiz vizyon ve misyonuna uygun stratejik hedeflere yönelmiş olarak çalışmak arzusundayız. Öğrencilerini, öğretim elemanlarını, tüm iç ve dış paydaşları kapsayan bütüncül bir eğitim öğretim anlayışını benimsiyoruz. Günümüz dünyasında Ar-Ge faaliyetlerinin öneminin farkında bir yönetim olarak, araştırma ortamına maksimum katkıyı sağlayacak bir yönetsel ve işlevsel planlamaya başlamış bulunuyoruz."


- "Göç var, mobbing var, terör, darbe, ihanet var"


Bahri Şahin, bütün şer odaklarının Türkiye'nin üzerine çullandığı ve ülkeye diz çöktürmek için yarış halinde olduğunu söyledi.

Üniversitelerin eskiye göre daha fazla elini taşın altına sokmak zorunda olduğunu, ufkun ötesini görerek hazırlıkların yapılması gerektiğini belirten Şahin, Sosyal İnovasyon Merkezi'nin önemine işaret etti.

Prof. Dr. Şahin, şunları kaydetti:

"Neden sosyal inovasyon? Biz sadece teknik bir üniversite değiliz. Bünyemizde beşeri bilimler, iktisat, eğitim fakülteleri var. Sosyal alanlarda da iddialıyız. Türkiye'de sosyal bilimlerle uğraşan araştırmacıların maalesef çıktı odaklı performansı yok. Bunu nasıl çıktıya çevirebiliriz? Ülkemizin birçok sosyal problemi var. Göç var, mobbing var, terör, darbe, ihanet var. Bunlar sosyal problemler. Eğitimimizde hocalarımız olsun, öğrencilerimiz olsun çok psikolojik problemler var. Bunlar topluma da yansıyor. Bunlar Sosyal İnovasyon Merkezi ile, 'Sosyopark' dediğimiz bir merkezle çözülebilir. Teknoparkımızın yanına sosyopark kurmak istiyoruz. Hocalarımızı sosyopark bünyesinde büyük projeler etrafında birleştirmek istiyoruz. Bu proje ulusal, uluslararası olabilir."

Yorumlar