Yılda 500 bin ağaca bedel geri dönüşüm sağlıyor

Hurda kağıttan yılda 30 bin ton selülozu geri kazanarak çatı kaplama sistemleri üreten Onduline firmasıı, yılda 500 bin ağaca bedel geri dönüşüm sağlıyor. Çatı malzemeleri üreten Onduline Avrasya, kuruluşunun 20. Yılını Sapanca’da...

Google Haberlere Abone ol
Yılda 500 bin ağaca bedel geri dönüşüm sağlıyor

Hurda kağıttan yılda 30 bin ton selülozu geri kazanarak çatı kaplama sistemleri üreten Onduline firmasıı, yılda 500 bin ağaca bedel geri dönüşüm sağlıyor.

Çatı malzemeleri üreten Onduline Avrasya, kuruluşunun 20. Yılını Sapanca’da faaliyet gösteren fabrikasında kutladı. Onduline Avrasya Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Karahan, yaptığı konuşmada Türkiye’nin lider çatı kaplama ve su yalıtım sistemleri üreticisi olan Onduline Avrasya’nın hızla büyüdüğünü söyledi. Türkiye'deki çatı pazarının lideri olduklarını ifade eden Karahan “Liderliğimizi, tek bir üründe kalmamamıza borçluyuz. Çatı kaplama malzemelerinde birçok ürünü ilk kez Türkiye'ye biz getirdik. Örneğin yeşil çatıları Türkiye'ye ilk getiren biz olduk. Şu anda yeşil çatı uygulamalarının da hızla yaygınlaştığını söyleyebiliriz.” dedi.

Türkiye'de yıllık 130 milyon metrekarelik çatı kaplama pazarı olduğu bilgisini veren Karahan, pazarın parasal hacminin 2 milyar dolar civarında olduğunu belirtti. Metrekare bazında pazarın yüzde 15-20'sini ellerinde bulundurduklarını vurgulayan Karahan “ Her 5 çatıdan birinin bir Onduline Avrasya ürünü olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Toplam 350 bayi kanalıyla 4 bin noktada ürünlerimizi satışa sunuyoruz. Onduline Avrasya, Türk mühendislerinin geliştirdiği ürünlerin tüm dünyada öncelikli olarak tercih edilmesiyle Onduline Group şirketleri içinde de önemli bir yere sahiptir” dedi.

Karahan, 2014 yılından beklentilerinin pozitif yönde olduğunu belirterek, ihracat hedefleri hakkında şu bilgileri verdi: “Kurulduğumuz ilk yıllarda ihracat ciromuzun yüzde 1-2’siyken, şu anda yüzde 20’sini oluşturuyor. Bu anlamda her geçen yıl büyüme kaydettiğimizi söyleyebiliriz. Kafkasya, Ortadoğu ve Orta Asya’yı kapsayan büyük bir coğrafyaya ihracatımız söz konusu. Bu sene Pakistan ve Afganistan ihracat pazarımıza dahil olan yeni ülkeler olacak. Onduline Avrasya her geçen yıl ihracattaki payını arttırarak büyüyecek”

Şirket olarak, sürdürülebilirlik konusuna çok önem verdiklerini dile getiren Burhan Karahan, “Geri dönüşümlü malzeme kullanmanın yanı sıra karbon ayak izimizi ölçüyoruz. Burada da sektörde bir ilki gerçekleştirdik. 2010'da çalışmalara başladık ve geçen yıl karbon ayak iziyle ilgili belge olan EPD belgesini aldık. Sadece Türkiye'ye değil dünyaya da öncülük yaptık. Bu bizim sınıfımızda malzemede dünyada alınan ilk belge” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar