Yiğit Bulut: Bu İş Nereye Gidecekse Gitsin

Bulut, doların Erdoğan konuştuğu için arttıği iddialarına 'Cumhurbaşkanı susarsa Türkiye rahatlar diyorlar. Hayır rahatlamasın. Bu iş nereye gidecekse gitsin' dedi.

Google Haberlere Abone ol
Yiğit Bulut: Bu İş Nereye Gidecekse Gitsin

TRT Haber'de Hasan Kurtulmuş'un sunduğu Derin Analiz programında konuşan Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Yiğit Bulut, doların yükselişine ait iktisat çevrelerinde ve medyada yapıldığını iddia ettiği spekülasyonları değerlendirdi.

'BU İŞ NEREYE GİDECEKSE GİTSİN'

Bazı matbuat yayın organlarında çıkan haberlere şeref edilmemesi gerektiğini belirten Yiğit Bulut, 'Erdoğan sussun, dolar yükselmez' diyenlere karşı da 'Bakın, Sayın Cumhurbaşkanı'nın söylediği yalnızca bir faiz, yalnızca bir kur politikası değildir. Bu bir dizi tanımlamasıdır. Cumhurbaşkanı susarsa Türkiye rahatlar diyorlar. Hayır rahatlamasın. Bu iş nereye gidecekse gitsin. Çünkü Sayın Cumhurbaşkanı'nın söylediği bir dizi tanımlamasıdır. 28 milyon dolarla düzeyi 2.53'e getirdiniz diye devletin dizi tanımlaması değişmez. Yarın Merkez Bankası 1 milyar dolar satarsa, yaptığınız spekülasyonun altında kalırsınız' ifadeleriyle reaksiyon gösterdi.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar