Yerli mobil yazılım seferberliğine yoğun ilgi

Turkcell’in yerli mobil yazılım seferberliği Geleceği Yazanlar projesi kapsamında düzenlenen 'Uygulama Maratonu' hafta sonu gerçekleşen kod geliştirme etkinliği ile başladı.

Google Haberlere Abone ol
Yerli mobil yazılım seferberliğine yoğun ilgi

Turkcell’in yerli mobil yazılım seferberliği Geleceği Yazanlar projesi kapsamında düzenlenen 'Uygulama Maratonu' hafta sonu gerçekleşen kod geliştirme etkinliği ile başladı. 600’e yakın kişinin başvurduğu maratona, değerlendirmelerin ardından 18 şehirden 153 geliştirici katılmaya hak kazandı. 6 hafta sürecek uygulama maratonunda haftalık olarak ekip-danışman görüşmeleri ve geliştirme çalışmaları yapılacak. Final ise 14 Mayıs 2014 tarihinde gerçekleşecek. Maraton’da en iyi uygulamayı geliştiren ve Turkcell İş Ortağı olma potansiyeline sahip ekip Silikon Vadisi’ni ziyaret etme hakkı kazanacak. Bunun yanı sıra dereceye girenlere akıllı telefon, tablet ve bilgisayarlar hediye edilecek. Ayrıca katılımcıların geliştirdiği başarılı mobil yazılımlar Turkcell’in uygulama mağazası T-Market üzerinden de kullanıcıların beğenisine sunulacak.

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler, etkinlik kapsamında yaptığı konuşmada, artan mobilleşmenin girişimciler, bilişim sektöründe çalışanlar ve öğrenciler için birçok fırsatın kapılarını araladığına işaret etti. Bu potansiyeli harekete geçirmek ve her sektörde mobil uygulamaları etkin kullanarak Türkiye’yi bir adım daha öne taşımak için gençlerin yazacağı uygulamaların büyük önem taşıdığını vurgulayan Öztürkler, ayrıca şunları söyledi:

"Türkiye İçin Mobil Yazılım Seferberliği felsefesi ile yola çıktığımız Geleceği Yazanlar’da gerçekleştirdiğimiz teknoloji ile iyileşen yaşamlar maratonu, gençlerimizin teknolojiyi kullanma potansiyelini nasıl üretkenliğe dönüştürdüğünün bir göstergesi olacak. İnanıyoruz ki; yazılımcılarımız eğitim, sağlık, tarımsal üretkenlik, çevre gibi tüm toplumsal ve sektörel fayda sağlayacak alanlarda başarılı işlere imza atacaklar. Bu anlamda Türkiye’de büyük bir potansiyel var ve Turkcell olarak bu potansiyeli desteklemek ve teknoloji ile sosyal dönüşüm yaratmak istiyoruz. Çıkacak bu uygulamalar sosyal ve ekonomik anlamda Türkiye’nin gelişimine fayda sağlayacak. Bu maratonda gençlerden aldığım enerji ve heyecan Türkiye’nin gelecekte mobil uygulama pazarında liderliğe oynaması için nasıl büyük bir potansiyele sahip olduğunu gösterdi."
CİHAN

Yorumlar