Yerel seçim döneminde en çok İngiltere'den Türkiye'ye uçak bileti arandı

Yurt dışından Türkiye için yapılan uçak bileti aramalarında İngiltere yüzde 128’lik artışla birinci oldu.

Google Haberlere Abone ol
Yerel seçim döneminde en çok İngiltere'den Türkiye'ye uçak bileti arandı

Yurt dışından Türkiye için yapılan uçak bileti aramalarında İngiltere yüzde 128’lik artışla birinci oldu. İkinci sırayı yüzde 80’lik artışla Almanya aldı. Yurt içinde ise uçak bileti aramalarında geçen yılın aynı dönemine göre Gaziantep yüzde 47’lik artışla ilk sıraya yerleşirken, yüzde 41’lik artışla Adana ikinci ve yüzde 29’luk artışla Trabzon üçüncü oldu.

Seyahat arama motoru Skyscanner yerel seçimlerin hava trafiğine nasıl yansıdığını araştırdı. Yapılan araştırmaya göre; yerel seçimler bu yıl yüzde 80’lere ulaşan rekor katılım oranıyla gerçekleşti. Birçok vatandaş hem yurt dışından Türkiye’ye seyahat etti hem de yurt içinde nüfusa kayıtlı olduğu şehire seyahet etti.

İnternet sitesi ile olduğu kadar mobil uygulamalarıyla da dünyada seyahat etmek isteyenlere hizmet sunan Skyscanner, seçimlerin yapıldığı hafta sonu için Türkiye’ye uçak bileti aramalarını da inceledi. Skyscanner’ın verilerine göre Türkiye, seçimin yapıldığı hafta sonu geçen yıla göre İngiltere’den yüzde 128, Almanya’dan yüzde 80 oranında daha fazla arandı. CİHAN

Yorumlar