Yeni Üniversite Kuruluyor, Sağlıkçılara Kadro, Nöbet ve Ek Ders Müjdesi

Torba Kanunu'nun kabul edilen maddelerine göre; yeni kurulacak Sağlık Bilimleri Üniversitesi'ne 2735 kadro ihdas edilecek. Nöbet ve ek ders ücretlerine zam yapılacak.

Google Haberlere Abone ol
Yeni Üniversite Kuruluyor, Sağlıkçılara Kadro, Nöbet ve Ek Ders Müjdesi

TBMM Genel Kurulu'nda, 'Torba Kanun' teklifinin 11 maddesi kabul edildi. Teklifin kabul edilen maddelerine göre, yeni kurulacak Sağlık Bilimleri Üniversitesi'ne 2735 kadro ihdas ediliyor.

Teklife dahil bulunan maddeyle, sıhhat çalışanlarının nöbet ücretleri yüzde 50 oranında artırıldı. Ek ders ücretlerine ise bir hale nazaran yüzde 25 ve yüzde 100 oranında zam yapıldı.

'UZMAN EBE'

Kabul edilen maddelere göre, lisans mezunu ebeler, meslekleriyle ilgili lisansüstü eğitim alarak uzmanlaştıktan ve diplomaları Sağlık Bakanlığı'nca tescil edildikten sonra 'uzman ebe' şekilde çalışacaklar. Ebeler meslekleriyle ilgili bulunan özellik arz eden ünite ve bölgelerde belirlenecek esaslar çerçevesinde yetki vesikası alacaklar.

YENİ ÜNİVERSİTE KURULACAK

İstanbul'da Sağlık Bilimleri Üniversitesi adıyla yeni bir üniversite kurulacak. Üniversite Tıp, Hemşirelik, Yaşam Bilimleri ve Sağlık Bilimleri fakülteleri ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ile Sağlık Bilimleri Enstitüsü'nden oluşacak.

Üniversitenin mütevelli heyeti, Sağlık Bakanı, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı, Rektör, Bakanın seçeceği bir aza ile Yükseköğretim Kurulu sebebi ile seçilen profesör unvanına sahip bir aza olmak üzere, yekün 5 üyeden oluşacak.

2735 YENİ KADRO

Üniversite, yabancı dilde eğitim sağlayan program açma, yabancı yükseköğretim kurumları ile birlikte program yürütme de dahil olmak üzere memleket dışındaki yükseköğretim kurumlarıyla her çeşitli iş birliğine dair protokol yapabilecek.

Mektebi Tıbbıyeyi Şahane adıyla hizmet eda etmek üzere inşa edilen ve halen Marmara Üniversitesi hesabına tahsisli bulunan Haydarpaşa Kampüsü, Sağlık Bilimleri Üniversitesine tahsis edilecek. Teklifle, Sağlık Bilimleri Üniversitesi'ne 2735 kadro ihdas ediliyor.

NÖBET VE EK DERS ÜCRETLERİNE ZAM

Teklife ihdas edilen maddeyle, sıhhat çalışanlarının nöbet ücretleri yüzde 50 oranında artırıldı. Ek ders ücretleri, hususi eğitime muhtaç öğrencilerin eğitim ve öğretim gördüğü kurumlarda görevli muallim ve yöneticiler ile bu öğrencilere yönelik şekilde açılan hususi derslik öğretmenlerine ve cezaevlerinde görevli öğretmenlere yüzde 25, Milli Eğitim Bakanlığı Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi kapsamında vazife piyasa yönetici ve öğretmenlere yüzde 100 fazlasıyla ödenecek.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar