Yeni teşvik paketi açıklandı

Hükümet yeni teşvik paketini açıkladı. Buna göre birçok alanda yenilikler ve kolaylıklar getiriliyor

Google Haberlere Abone ol
Yeni teşvik paketi açıklandı
Başbakan Yıldırım'ın açıkladığı 'Ekonomik Müjdeler Paketi'ne göre, damga vergisinde düzenleme yapılacak, şehit yakınlarından biri, araç alımında ÖTV'den muaf tutulacak, Bağ-Kur'lulara prim indirimi yapılacak.

Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde Bakanlar Kurulu üyeleriyle düzenlediği basın toplantısında 'Ekonomik Müjdeler Paketi'ni açıkladı.

Damga vergisine ilişkin düzenleme yapılacağını ifade eden Yıldırım, "Şirket kuruluşlarında damga vergisi diye bir şey var. Damga, resim, harç vesaire... Bunlarda ciddi reform niteliğinde düzenleme yapıyoruz. Diyelim ki bir tane sözleşme yaptınız, bu sözleşmeden 10 nüsha istiyorlar, her birinden damga vergisi alınıyor. Bunu kaldırıyoruz, bir nüshadan verdi mi bitiyor." dedi.

ŞEHİT YAKINLARINA ÖTV MUAFİYETİ

Şehitlere ve geride bıraktıkları yakınlarına borcun ödenemeyeceğini vurgulayan Yıldırım, şöyle konuştu:

"Terörle mücadelede şehit olan kardeşlerimizin yakınlarından bir tanesinden araç alacağı zaman ÖTV alınmayacak. Şehitlerimize ve geride bıraktığı yakınlarına ne yapsak borcumuzu ödeyemeyiz. Onlar ölü değil, onlar diridir. Onlar bizim kalbimizdedir. Şehit yakınlarına devlette iş verme konusu yılda 2 sefer oluyordu, bunu kaldırdık. Allah göstermesin, şehit haberi geldi ve ondan sonra hemen bu haktan yararlanma ve istediği branşına, müktesebatına uygun şekilde, gecikmeden yerine getirilecek."

BAĞ-KURLULARA PRİM İNDİRİM

Başbakan Yıldırım, primlerini zamanında ödeyen Bağ-Kur'lulara 5 puan indirim yapılacağını, primlerin zamanında ödenmemesi halinde bu imkanın ortadan kalkacağını açıkladı. 

KARŞILIKSIZ ÇEKLERE CEZA

Karşılıksız çekler konusunda da düzenleme yaptıklarına işaret eden Yıldırım, "Karşılıksız çek işlemine para cezası geliyor. Tekrar ederse ve alışkanlık haline gelirse bu sefer hürriyeti kısıtlayıcı ceza da arkasında gelecek. Karekod uygulamasıyla da çekin güvenirliliği daha çek alınmadan öğrenilebilecek." dedi.

TASARRUF SEFERBERLİĞİ

Tasarruf çalışmalarına kamuda başlanacağını belirten Yıldırım, şunları kaydetti:
"Çalışanların ücreti hariç, yatırımlar hariç her alanda kamuda tasarruf seferberliği başlatıyoruz. Bu konuda bakanlarımız kapsamlı program hazırlayacaklar ve yıl sonuna kadar kendilerine verilen hedeflerin gerçekleşmesini sağlayacaklar." 
 

Yorumlar