Yeni Qashqaı'den 15 bin adet satmayı planlıyor

Otomotiv sektörünün önde gelen markalarından Nissan, Qashqaı markasının yeni modellerini Türkiye’de satışa sundu.

Google Haberlere Abone ol
Yeni Qashqaı'den 15 bin adet satmayı planlıyor

Otomotiv sektörünün önde gelen markalarından Nissan, Qashqaı markasının yeni modellerini Türkiye’de satışa sundu. Bu modellerde üç motorun yanı sıra iki veya dört çeker seçeneği yer alıyor. Şirketin Türkiye Pazarlama Müdürü Mehmet Akın, "Kur aşağı inerse ki, böyle temenni ediyor ve öngörüyoruz, sene sonuna dek 14-15 bin Qashqaı satmayı planlıyoruz." dedi.

Şu an Avrupa’da satışta olan taşıtların tanıtım toplantısı Nissan Türkiye’nin Genel Müdürü Kei Kubota ve Pazarlama Müdürü Mehmet Akın'ın katılımı ile yapıldı. Toplantıda satışlara değinen Kei Kubota, ürünlerinin Türkiye’de beğenildiğini, ilgi gördüğünü dile getirdi. Kubota, 2013 satışlarını da 19 bin 295 olarak açıkladı. Qashqaı’ye yönelimin de giderek arttığını aktaran Kubota, taşıtların 2007’den bu yana Türkiye yollarında olduğunu, 45 bini aşkın müşteri tarafından tercih edildiğini vurguladı.

Nissan Türkiye Pazarlama Müdürü Mehmet Akın da Qashqaı’nin başarılı olduğunu, müşterilerini memnun ettiğini belirtti. Yeni modellere temas eden Akın, “Bu yeni ürünlerimiz sportif görünümlü. Ayrıca Premium kabinli.” dedi. Akın'ın verdiği bilgiye göre Qashqaı’nın 1.2 litre benzin motorlu seçeneği 67 bin 900 liradan, 1.5 dizel motorlu seçeneği 76 bin 900 liradan, 1.6 dizel motorlu seçeneği 81 bin 900 liradan, 1.6 dizel otomatik seçeneği 86 bin 900 liradan başlayan fiyatlarla satışa sunuldu.

Toplantıda satış hedeflerinin sorulması üzerine Akın, şunları söyledi: “Otomotiv Distribütörleri Derneği'nin tahmini var. Bu tahmin toplam satışların 670 bin olacağı yönünde. Biz planımızı 725 bin olarak yaptık. Kur aşağı inerse ki, böyle temenni ediyor ve öngörüyoruz, sene sonuna dek 14-15 bin Qashqaı satmayı planlıyoruz."

Qashqaı’nin yeni serisinin teknik donanımı şöyle:

-Çarpışma önleyici sistem
-Yorgunluk algılama sistemi
-Trafik işareti tanıma sistemi
-Şerit takip uyarı sistemi
-Hareketli nesne algılama sistemi
-Otomatik uzun far asistanı
-Sürüş kontrol sistemi
-Akıllı park asistanı ve çevre görüş sistemi
-7 inç ekranlı Nissan Connect
Aktif sürüş kontrolü
-Aktif motor freni
-Aktif yol kontrolü
-Yokuş kalkış destek sistemi
CİHAN

Yorumlar