Yeni Medine havaalanı 2015’e yetişecek

Medine’de yer alan Prens Muhammed bin Abdülaziz Uluslararası Havaalanı’ndaki genişleme çalışmalarının hızla devam ettiği ve projenin ilk safhasının Ocak 2015’te hazır olmasının beklendiği bildirildi.Arab News’in haberine göre Medine...

Google Haberlere Abone ol
Yeni Medine havaalanı 2015’e yetişecek

Medine’de yer alan Prens Muhammed bin Abdülaziz Uluslararası Havaalanı’ndaki genişleme çalışmalarının hızla devam ettiği ve projenin ilk safhasının Ocak 2015’te hazır olmasının beklendiği bildirildi.

Arab News’in haberine göre Medine valisi Prens Faysal bin Selman proje sahasında incelemelerde bulundu ve kendisine yetkililer tarafından son gelişmeler hakkında bilgi verildi.

Havaalanı Genel Müdürü Muhammed El Fadıl, inşaat çalışmalarının yüzde 83’ünün tamamlandığını ve ilk safhanın Ocak 2015’te biteceğini söyledi. El Fadıl, havaalanının operasyona başlamasıyla yılda yaklaşık sekiz milyon yolcuya hizmet vereceğini kaydetti. Kaynaklara göre Medine halen yılda 11 milyon ziyaretçi ağırlıyor ve genişleme projesi ile havacılık trafiğinin yüzde 27 artması bekleniyor.

İkinci safhada havaalanının kapasitesi 14 milyon yolcuya, üçüncü safhada ise 27 milyona ulaşacak. Yeni havaalanı ile şehir ekonomisinin daha da canlanacağı tahmin ediliyor. Havaalanına sefer düzenleyecek başlıca havayolları arasında Türk Hava Yolları, Emirates ve flynas sayılıyor.

Medine havaalanı, Suudi Arabistan’ın üçüncü önemli giriş kapısı ve özellikle Hac ve Umre sezonlarında ikinci en önemli kapı olarak biliniyor.

CİHAN

Yorumlar