"Yeni İSMMMO, mesleğin itibarını yükseltecek"

- İSMMMO Başkan Adayı Çalışkan: - "Mesleğimiz, dünyanın başkenti İstanbul vizyonu için diyalog, üretkenlik ve iş birliği ile itibarını yükseltecek yeni yönetimine kavuşacaktır"

Google Haberlere Abone ol
"Yeni İSMMMO, mesleğin itibarını yükseltecek"

İSTANBUL (AA) - İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (İSMMMO) Başkan Adayı Adem Çalışkan, dünyanın başkenti İstanbul vizyonu için diyalog, üretkenlik ve iş birliği ile mesleğin itibarını yükseltecek yeni yönetime kavuşacaklarını, yeni İSMMMO'nun mesleğe saygınlık kazandıracağını belirtti.

Meslekte Birlik Grubu adına İSMMMO Başkan Adayı olan Çalışkan, yaptığı yazılı açıklamada, 1990'da kurulan, o zamandan beri aynı yönetim anlayışıyla sadece aidat toplayan ve ruhsat veren İSMMMO'nun, mesleğe ve meslektaşlara yatırım yapmadığını savundu.

Çalışkan, bu nedenle meslek itibarının 34. sıraya gerilediğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Hesapların emanet edildiği mesleğimiz, dünyanın başkenti İstanbul vizyonu için diyalog, üretkenlik ve iş birliği ile itibarını yükseltecek yeni yönetimine kavuşacaktır. Biz Meslekte Birlik olarak tüm meslektaşlarımızla bütünleştik ve bize yakışan etkin yeni İSMMMO'yu birlikte oluşturacağız. Serbest muhasebeci ve mali müşavirlerin mesleki tanımları yetersiz. Aidat toplayan ve ruhsat veren Oda, mesleğin itibarından da sorumludur.

Türkiye'nin gelecek hedeflerine yakışır bir şekilde, mesleğe ilişkin uluslararası düzeyde çalışmalar yapacağım. Mevcut anlayışla bu çalışmalar yapılamıyor. Ülkenin büyümesi için katma değer üreten meslek gruplarından biriyiz. Mevcut yönetim, mesleği yeterince temsil edemediği için serbest muhasebeci ve mali müşavirler İstanbul'da bu yanlış gidişe son verecek. Mesleğe saygınlığı yeni İSMMMO sağlayacak."

Yorumlar