Yellen: Ekonomik toparlanma hala tamamlanmadı

Amerikan Merkez Bankası (FED) Başkanı Janet Yellen, istihdam piyasasının gelişme gösterdiğini ancak beklentileri karşılayacak seviyede olmadığını söyledi. Senato Bankacılık Komitesi’nde konuşana Yellen, saat ücretlerinin yavaş arttığını,...

Google Haberlere Abone ol
Yellen: Ekonomik toparlanma hala tamamlanmadı

Amerikan Merkez Bankası (FED) Başkanı Janet Yellen, istihdam piyasasının gelişme gösterdiğini ancak beklentileri karşılayacak seviyede olmadığını söyledi.

Senato Bankacılık Komitesi’nde konuşana Yellen, saat ücretlerinin yavaş arttığını, az sayıda Amerikalının iş gücüne katıldığını belirtti. Komiteye 'yarı yıllık para politikası' sunumu gerçekleştiren Yellen, ekonomin ilerleme gösterdiğini dikkat çekerek, "Ekonomik toparlanma hala tamamlanmadı. Para politikasının devam etmesinin uygun olduğunu düşünüyoruz." dedi. FED Başkanı, enflasyonın uzun vadede yüzde 2 oranın altında kalmaya devam edeceğini belirterek, tahvil alımlarının sona ermesinden sonra faiz oranlarının düşük seviyede kalmaya devam edeceğini söyledi. Faiz artımı ile ilgili net bir tarih vermeyen Yellen, FED’in hedeflediği oranlara ulaşılması halinde faiz arttırımına gidileceğini tekrarladı. FED, 2008’den bu yana faiz oranlarını sıfıra yakın bir seviyede tutuyor.

Ekonomik verileri dikkatle izlemeye devam ettiklerini vurgulayan FED Başkanı Yellen, tüketici harcamalarının beklediklerinden daha iyi bir şekilde ilerlediğini kaydetti. Yellen, sunumunda ekonominin, yılın ilk üç ayında yavaşladığını da hatırlattı. FED yetkilileri ekonominin birkaç yıl için ılımlı bir hızla büyüyeceği görüşünde.

Yılda iki defa resmi olarak Kongre’yi bilgilendirmek zorunda olan FED Başkanı Yellen, yarın Kongre Mali Hizmetler Komitesi’nde de bir sunum yapacak. CİHAN

Yorumlar