Yaza formda girmek isteyenler alışverişe başladı

- GittiGidiyor'da nisan ayının ilk 10 gününde satılan akıllı bileklik ve bisiklet sayısı mart ayına kıyasla neredeyse 3 kat arttı -GittiGidiyor Ticari Direktörü Elçin: -"Önceki yıllarda gözlemlediğimiz gibi, bu yıl da nisan ayının başlamasıyla spor ürünlerinin satışı hız kazandı. Nisanın ilk 10 günü itibarıyla bisiklet, spor ayakkabı ve akıllı bilekliklere olan rağbet çok ciddi oranlarda arttı"

Google Haberlere Abone ol
Yaza formda girmek isteyenler alışverişe başladı

İSTANBUL (AA) - GittiGidiyor'da nisan ayının ilk 10 gününde satılan akıllı bileklik ve bisiklet sayısı mart ayına kıyasla neredeyse 3 kat yükseldi.

GittiGidiyor'dan yapılan açıklamaya göre, sporseverlerin ve yaza formda girmek isteyenlerin yarattığı talep baharı karşılar karşılamaz spor ürünlerinin satışını önemli ölçüde artırdı.

Aylık ziyaret sayısı 85 milyonu bulan e-ticaret platformu GittiGidiyor’un satış verilerine göre, nisan ayının ilk 10 gününde satılan akıllı bileklik ve bisiklet sayısı mart ayına kıyasla neredeyse 3 kat yükseldi. Aynı dönemde spor ayakkabı satışında da yüzde 50’lik artış gerçekleşti.

Platformun açıkladığı verilere göre kullanıcıların bisiklete ayırdığı ortalama bütçe 750 lira oldu. Kadın ve erkek modellerinde spor ayakkabıya ortalama 180, adım sayma özellikli akıllı bilekliklere ise ortalama 100 lira bütçe ayrıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen GittiGidiyor Ticari Direktörü Bülent Elçin, GittiGidiyor olarak geçen yıl online olarak yaptıkları ankete göre, yüzde 37,5 gibi bir oranla Türkiye’de sporseverlerin en çok açık havada spor yapmayı tercih ettiklerini kaydetti.

Bu tercihin alışveriş trendine de net olarak yansıdığını bildiren Elçin, "Önceki yıllarda gözlemlediğimiz gibi, bu yıl da nisan ayının başlamasıyla spor ürünlerinin satışı hız kazandı. Nisanın ilk 10 günü itibarıyla bisiklet, spor ayakkabı ve akıllı bilekliklere olan rağbet çok ciddi oranlarda arttı. Geçtiğimiz yıl yaptığımız ankette, sporseverlerin performans ölçümünü önemsediği ve akıllı bileklik, akıllı saat gibi yenilikçi cihazlarla yürüyüşe çıkmayı tercih ettiği sonucuna da ulaştık." değerlendirmesinde bulundu.

Elçin, GittiGidiyor’un bahar alışverişini birbirinden avantajlı kampanyalarla desteklediğini dile ifade ederek, nisan ayının sonuna kadar bisikletlerde yüzde 20 ila yüzde 50 ve spor ayakkabılarda yüzde 20 ila yüzde 60 arasında indirim uygulanacağını akıllı bileklikler de ise yüzde 40’a varan fiyat avantajının devam edeceğini belirtti.

Yorumlar