Yayıncılık sektörü Mart ayını durağan geçiriyor

Mart 2014 bandrol verilerine göre önceki iki ayda 2013'e göre yükselişte olan rakamlar bu ayda durağana geçti.

Google Haberlere Abone ol
Yayıncılık sektörü Mart ayını durağan geçiriyor

Mart 2014 bandrol verilerine göre önceki iki ayda 2013'e göre yükselişte olan rakamlar bu ayda durağana geçti. Geçen yıl Mart ayında 26 milyon 367 bin olan bandrol satışları bu yılın aynı döneminde 26 milyon 283 bin 799 olarak gerçekleşti. 2014'ün ilk üç ay bandrol rakamları ise önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 9.2 artış gösterdi.

Yayımcı Meslek Birlikleri Federasyonu (YAYFED) tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Telif Hakları Genel Müdürlüğü ile ortak verilerimize göre, yayımlanan kitap sayılarında görülen artış ve türlere göre dağılımda yüzde 63'lük alanı oluşturan kitaplar, sektörün gelişim eğrisinin sağlıklı biçimde sürdüğünü ve kültürel yaşamımızın giderek zengin bir yapıya ulaştığını gösteriyor." yorumu yapıldı.

İlk 3 aylık dönemde görülen yüzde 9'luk artışın yayıncılık sektöründeki istikrarlı büyümeye işaret ettiğinin belirtilen açıklamada, "Bandrol satış rakamları hem yayın dünyamızın gelişimini hem de korsan kitapla olan mücadelemizin başarısını gösteriyor. YAYFED bandrol satış rakamları aynı zamanda sektörün kendi içindeki gelişim rotalarını göstermesi açısından da önem taşıyor. Durağan geçen Mart ayının ardından Nisan ayında yükselme trendinin devam edeceğini öngörüyoruz. Genel türlere göre ilk 3 ayda yetişkin kitapları, çocuk ve gençlik kitapları ile inanç yayınları, kitapların yüzde 63'ünü oluşturuyor. Eğitim alanında yayınlananlar yüzde 35 ve akademik yayınlarda yüzde 2'lik bir toplama ulaşıyor." ifadelerine yer verildi.

CİHAN

Yorumlar