Yaver Holding, çimento işine de girecek

Demir, holding olarak2013 yılında dünya çapında277 şirketeşirkete hizmet verdiklerini,ayrıcaAdını, Batman'a yapılacak152 MW'lık elektrik santralı ve 1 milyar dolarlık yatırım planı ile duyuran Yaver Holding, hastane ve üniversite projelerinin...

Google Haberlere Abone ol
Yaver Holding, çimento işine de girecek

Demir, holding olarak2013 yılında dünya çapında277 şirketeşirkete hizmet verdiklerini,ayrıcaAdını, Batman'a yapılacak152 MW'lık elektrik santralı ve 1 milyar dolarlık yatırım planı ile duyuran Yaver Holding, hastane ve üniversite projelerinin yanısıra çimento sektörüne de girmeyi düşünüyor. Şirketin yönetim kurulu başkanı Yaver Demir, "280 milyon dolar yatırdığımız hidrolik santral için ÇED raporu bekliyoruz. 550 milyon dolar bütçe ayırdığımız hastane ve teknik üniversite için çalışmalarımız sürüyor. Bir de çimento işine girmek istiyoruz." dedi.

Yaver Holding üst yönetimi, şirketlerini ve çalışma alanlarını tanıtmak üzere bir basın toplantısı düzenledi. Enerji, endüstri, sağlık ve alt yapı (elektrik, su şebekeleri, akıllı bina düzenlemeleri, trafik sinyalizasyon) konularında hizmet veren holding 2013'te 563 milyon Euro ciro yaptı. Manchester, Hamburg, Hannover, Dortmund, Nürnberg, Stuttgart, Münih, Zürih, Viyana, Linz, Salzburg, Graz, Lüksemburg, Cenevre ve Prag'da ofisleri bulunan holdingin İstanbul'da da ofisi bulunuyor. Ankara'ya kurduğu ofisi de yakın zamanda açacak. Türkiye'de de hizmet vermeyi istediklerini belirter holdingin yönetim kurulu başkanı Yaver Demir, "Türkiye için mühendislik hizmetlerine hazırız." dedi.

Yaver Holding; gemiler, lokomotifler ve enerji santralleri için büyük tahrik sistemleri geliştiriyor. 500'den 14.000 kilovata kadar çok çeşitli amaçlar için kullanım özelliğine sahip yeni nesil motor tasarlıyor. Şirketin son yaptığı işler arasında Avusturya Salzburg Tren İstasyonu'nun yenilenmesi de bulunuyor. Yeni peronlar ve tesisin modernizasyonunu, 750 tren ve 25.000 yolcusu bulunan istasyonun işletimini durdurmadan yaptıklarını vurgulayan Demir, holding olarak 2013 yılında dünya çapında 277 şirkete şirkete hizmet verdiklerini açıkladı. Demir, dünya çapında 19 patente sahip olduklarını da kaydetti.

CİHAN

Yorumlar