Yatırımcılar Türk-arap Zirvesinde Buluşuyor

İstanbul’da düzenlenecek 11.Türk Arap Ekonomi Forumu’nda (TAF’2016), misafir ülke Katar başta olmak üzere Türkiye ve Arap ülkelerinden 500 üst düzey yönetici bir araya gelecek.

Google Haberlere Abone ol
Yatırımcılar Türk-arap Zirvesinde Buluşuyor
Türk Arap Ekonomi Forumu’nda (TAF’2016), misafir ülke Katar başta olmak üzere Türkiye ve Arap ülkelerinden 500 üst düzey yönetici bir araya gelecek.

Dışişleri Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) resmi desteğinde, Borsa İstanbul ve Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı işbirliği ile Al-Iktissad Wal-Aamal Group (AIWA) tarafından düzenlenen TAF’2016, 28 Nisan Perşembe günü saat 09.00’da Çırağan Sarayı’nda gerçekleştirilecek.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Katar Ekonomi ve Ticaret Bakanı Ahmed Bin Jassim Al Thani, TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Kopuz, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Ali Rıza Alaboyun, Suudi Arabistan Ticaret Odaları Konsey Başkanı Dr.Abdul Rahman Abdullah Al-Zamil, Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben, Türk Telekom CEO’su Rami Aslan, Finansbank Yönetim Kurulu Başkanı Dr.Ömer Aras ve Kuwait Finance House CEO’su Mazin Saad Al-Nahedh’ın da aralarında bulunduğu konuşmacılar, Türk-Arap ekonomik ilişkilerinde son on yılın değerlendirmesini yaparken, yeni on yıl için hedefleri de paylaşacaklar.

2005 yılından itibaren her yıl düzenlenen ve bugüne kadar 8 başbakan, 72 bakan, 635 firma ve 5000’den fazla katılımcıyı buluşturan TAF, bölgenin olağanüstü koşullarına rağmen sağladığı süreklilik ile "istikrar" sembolü olarak anılıyor.

Bankacılık, Finans, Enerji ve Müteahhitlik temel konu başlıklarının yer verileceği; Finansbank’ı 3 milyar dolar ödeyerek satın alan Qatar National Bank (QNB), Kuveyt Türk ile bankacılıkta ilk Arap sermayesini temsil eden Kuwait Finance House ve doğrudan yabancı yatırımda başarı sembolü olan Türk Telekom’un en üst düzeyde temsil edileceği TAF’2016, yatırımda deneyimleri ve gelecek dönem vizyonunu katılımcılarıyla paylaşacak.

Yorumlar