"Yatırımcılar Moody's'in kararına inanmıyor"

- Emlak Konut GYO Genel Müdürü Kurum: - "(Moody's'in kararı) Bu not indirimine ne yatırımcılar ne de biz inanıyoruz. Ekonomimiz sağlam bir şekilde duruyor ve daha emin adımlarla geleceğe gideceğimize inanıyorum" - "Ankara, Kocaeli-Gebze ve Niğde'de orta ve ortanın altına hitap eden 4 bin 500 konutu ekimin sonu ve kasımın başı itibarıyla satışa sunacağız. Burada da tarihi bir satış ve talep bekliyoruz"

Google Haberlere Abone ol
"Yatırımcılar Moody's'in kararına inanmıyor"

İSTANBUL (AA) - Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in kararına ilişkin, "Bu not indirimine ne yatırımcılar ne de biz inanıyoruz. Ekonomimiz sağlam bir şekilde duruyor ve daha emin adımlarla geleceğe gideceğimize inanıyorum." dedi.

Tahincioğlu tarafından Emlak Konut güvencesiyle hayata geçirilen 843'ü konut olmak üzere toplam bin 233 bağımsız bölümden oluşan Nidapark Kayaşehir projesinde satışlar başladı.

Murat Kurum, projede satışların başlamasına ilişkin düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, hayata geçirdikleri projelerle kritik süreçlerden geçen Türkiye'nin istikrarına bir nebze de olsa katkıda bulunmayı hedeflediklerini ifade ederek, bugüne kadar yaptıkları her işte ülkenin yarınlarına katkı sağladıklarının bilincinde olduklarını ve bu misyonlarını devam ettirme arzularını hiç kaybetmediklerini söyledi.

İnşaat sektörünün toplam istihdamda yaklaşık yüzde 8 paya sahip olduğunu, bu açıdan inşaat ve gayrimenkulün ülke adına çimento ve demirden çok daha büyük anlamlar taşıdığını belirten Kurum, şunları kaydetti:

"Sektörün önemine istinaden, sıklıkla gayrimenkul sektörünü hareketlendirmeye yönelik önemli olduğunu düşündüğümüz noktalara dikkat çekmeye çalışıyoruz. Tapu harçlarının daha makul seviyelere çekilmesi, ilk defa konut alacaklara yönelik avantajlar sağlanması, konutlarda yüzde 1, yüzde 8 veya yüzde 18 gibi KDV oranlarının belirleyen, arsa rayiç bedellerinin hesaplanmasında değişikliğe gidilmesi daha önce de dile getirdiğimiz öneriler. Konutta kredi kullanma oranının artırılması, 150 metrekareden büyük konutlarda KDV'nin düşürülmesi gibi gelişmeler, sektöre bakış açısının çok olumlu olduğunu gösteriyor. Sektöre canlılık getirmeye yönelik bu tür teşviklerin devam edeceğini ümit ediyoruz."

Darbe girişiminden sonra hayata geçirdikleri satış kampanyasında ağustosta 2 bin 547 adet bağımsız bölüm karşılığı yaklaşık 2 milyar liralık satış gerçekleştirdiklerini, bu rakamın yılın ilk 7 ayına denk geldiğini bildiren Kurum, yıl sonuna kadar uzatılan kampanya ile şirketin 2016 hedeflerine yaklaşacağını ifade etti.

Ağustos sonu itibarıyla yaklaşık 5 bin 400 bağımsız bölüm satışı gerçekleştirdiklerini ve 3 milyar 700 milyar lira ciro elde ettiklerini duyuran Kurum, şu anda 12,5 milyar liraya varan değer ile Türkiye'nin 15'inci firması olduklarını, Türkiye'nin geleceği için bütün güçleriyle çalışmaya devam edeceklerini söyledi.


- "(Not) İndirimin ekonomimize yansımadığı görülüyor"


Murat Kurum, Ankara, Kocaeli-Gebze ve Niğde'de orta ve ortanın altına hitap eden 4 bin 500 konutu ekimin sonu ve kasımın başı itibarıyla satışa sunacaklarını belirterek, "Burada da tarihi bir satış ve talep bekliyoruz. Bunun 2 bini Ankara'da, 2 bini Gebze'de ve 500 adedi Niğde'de olacak." dedi.

Başakşehir-Kayabaşı bölgesinde bugüne kadar 12 bin 300 bağımsız bölümün ihalesini gerçekleştirdiklerini kaydeden Kurum, bunların 9 bin 500'ünü sattıklarını, şu anda satılmayı bekleyen sadece 2 bin 500 adet bağımsız bölüm olduğunu bildirdi.

Kurum, Moody's'in Türkiye'nin kredi notunu revize etmesine ilişkin de, "Bu not indirimine ne yatırımcılar ne de biz inanıyoruz. İndirimin ekonomimize yansımadığı görülüyor. Dünyanın hangi ülkesinde hem böyle bir süreç yaşanıp hem de ekonomisi, borsası böyle olurdu? Ekonomimiz sağlam bir şekilde duruyor ve daha emin adımlarla geleceğe gideceğimize inanıyorum." şeklinde konuştu.


- Projenin satış karşılığı 1,1 milyar lira


Emlak Konut GYO Genel Müdürü Kurum, Nidapark Kayaşehir projesine ilişkin bilgi verirken de, projenin 320 bin metrekare inşaat alanına sahip olduğunu, konut, ofis ve yapılacak olan AVM içindeki mağazalarla birlikte toplam bin 233 bağımsız bölümün bulunacağı projenin 4 parselden oluştuğunu kaydetti.

Projeden beklenen toplam satış değerinin 1,1 milyar lira olduğunu belirten Kurum, "Bu gelirin içinde Emlak Konut'un payı ise 407 milyon lira olacak. Tamamlandığında sahip olduğu karma proje yapısıyla bölgeye canlılık getirecek, yatırımcılarına kazandıracak, sakinlerine yüksek standartlı bir yaşam alanı sunacak." dedi.

Tahincioğlu Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu da şu ana kadar satış ofislerini bin kişinin ziyaret ettiğini ve 843 daireden 216'sının satıldığını, daire fiyatlarının 453 bin liradan başladığını ve projenin teslim tarihinin Haziran 2018 olduğunu bildirdi.

Tahincioğlu, projeye özel olarak ayrılan sosyal tesisler, kapalı havuz, fitness, yoga, pilates, genç odası, sinema, buhar odası, hamam ve çocuk oyun alanlarıyla mülk sahiplerine huzurlu bir ortam vaat edildiğini ifade ederek, projenin darbe girişimine rağmen son 2 ayda ciddi talep gördüğünü söyledi.

Yorumlar