Yatırımcılar gerekli şekilde faydalanamıyor

Dünya’nın öncü kurumsal kaynak planlaması şirketlerinden Sage’nin verdiği destek ile yapılan bir araştırmanın sonuçları, iş yazılımlarını gerekli şekilde kullanamayan Türk şirketlerinin, yapmakta oldukları teknoloji yatırımlarında 1.8 milyar lirayı heba ettiğini ortaya koyuyor.

Google Haberlere Abone ol
Yatırımcılar gerekli şekilde faydalanamıyor


Türkiye genelinde 100 Türk şirketinin bilgi teknolojileri alanında karar verici konumundaki yöneticisi ile yapılan araştırmanın sonuçları, Türk şirketlerinin yaklaşık yüzde 90'nı bilgi teknolojileri yatırımlarından gerektiği şekilde yararlanılamadığını gösterdi.

Sage Avrupa Kurumsal Pazarlar Satış ve Pazarlama Direktörü Christophe Vanackère, yazılımın avantajlarının, kullanıcı şirketlerin finansal sonuçlarına net bir şekilde yansıdığının altını çizdi.

Sage'ın desteğinde yürütülen araştırma, rekabetçilik ve verimliliğin en önemli gündem maddeleri arasında bulunan günümüzde, bu alanda yapılan bilgi teknolojileri yatırımlarının verimliliğinin önemini de gözler önüne seriyor.

Redshift Research Crowdology panel üzerinden yapılan araştırmanın sonuçlarına göre, özellikle Avrupa'daki orta ölçekli şirketlerin verimsiz Bilişim yatırımları şirket başına yıllık ortalama 43 bin Euro yük doğuruyor.

Araştırmanın Türkiye ayağı ise, şirketlerin yaklaşık yüzde 90'nının bilgi teknolojileri yatırımlarından yeterince fayda sağlayamadıklarını ve bunun da şirket başına senede yaklaşık 120 bin lira yük doğurduğunu gösteriyor.

Yorumlar