Yatırım için Kıbrıs'a yüzecek

Altınbaş Holding Başkanı Vakkas Altınbaş, Kuzey Kıbrıs'a yatırım çağrısı yapmak amacıyla Mersin Anamur'dan adaya yüzecek. Altınbaş, 18 Temmuz'da yaklaşık 86 kilometrelik Anamur-Girne arasında kulaç atacak.Mersin Anamur’dan Kuzey Kıbrıs’ın...

Google Haberlere Abone ol
Yatırım için Kıbrıs'a yüzecek

Altınbaş Holding Başkanı Vakkas Altınbaş, Kuzey Kıbrıs'a yatırım çağrısı yapmak amacıyla Mersin Anamur'dan adaya yüzecek. Altınbaş, 18 Temmuz'da yaklaşık 86 kilometrelik Anamur-Girne arasında kulaç atacak.

Mersin Anamur’dan Kuzey Kıbrıs’ın Girne şehrine olan yüzme maratonu yaklaşık 40 saat sürecek. Yüzme, özel yaptırılan bir kafes içerisinde dünya yüzme rekortmeni antrenörü Mert Karabetça eşlik edecek.

Yüzme maratonu öncesinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Vakkas Altınbaş, 20 Temmuz olayını unutmamak, Kıbrıs’ın yürüme mesafesinde olduğuna dikkat çekmek için yüzeceğini söyledi. Altınbaş, “Orada şehitlerimiz var. Orada ülkemizin büyük kaybı var. Yüzmeyi bunun hatırlatılması ve bir de buranın Türkiye’ye bir yüzme mesafesinde olduğunu göstermek için bunu yüzme olayını yapacağız.” dedi.

Yatırım adına iş adamlarına seslenen Altınbaş, “Bu kadar yakın bir yere Türk iş adamlarının ilgisini çeken buralara yatırım yapmalarını sağlamaya çalışacağız. Kıbrıs’ın bu kadar yakın olduğunu göstermeye çalışacağız. Allah kısmet ederse 18 Temmuz’da denize atlayacağız 20 Temmuz’da Kıbrıs’tan çıkacağız.” diye konuştu.

Altınbaş, Kıbrıs’ta turizm, eğitim ve sağlık alanlarında önemli yatırım potansiyelleri olduğuna dikkat çekti.

İş adamı Altınbaş’ın antrenörü Mert Karabetça da, ön hazırlık çalışmalarını tamamladıklarını Vakkas Altınbaş’ın yüzmeyi başarıyla sonuçlandıracağına inandıklarını söyledi.

Yaklaşık 150 bin dolara mal olması beklenen yüzme maratonununda Altınbaş'a yaklaşık 18 kişilik bir ekip eşlik edecek.

CİHAN

Yorumlar