Yatağan Termik Santrali İhalesini Elsan Elektrik kazandı

Yatağan Termik Santrali ile Güney Ege Linyitleri İşletmesi (GELİ) tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirme ihalesini 1 milyar 91 milyon dolarla Elsan Elektrik kazandı.Yeniköy Yatağan elektrik ve Ticaret AŞ'ye ait Yatağan Termik Santrali,...

Google Haberlere Abone ol
Yatağan Termik Santrali İhalesini Elsan Elektrik kazandı

Yatağan Termik Santrali ile Güney Ege Linyitleri İşletmesi (GELİ) tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirme ihalesini 1 milyar 91 milyon dolarla Elsan Elektrik kazandı.

Yeniköy Yatağan elektrik ve Ticaret AŞ'ye ait Yatağan Termik Santrali, Güney Ege İşletmesi tarafından kullanılan taşınırlar, YatağanTermik Santrali tarafından kullanılan taşınmazla Özelleştirme İnhalesi Nihali Pazarlık Görüşmesi yapıldı. İhaleye, Elsan Elektrik, Alsim Alarko Elektrik Santralleri Tesis, İşletme ve Tic. AŞ, Limak Enerji, IC İçtaş, Konya Şeker Çelikler Taahhüt İnşaat ve Sanayi teklif verdi. İhalede elemesiz turda en yüksek teklif 500 milyon dolar oldu. Elemeli ilk turda fiyat 799 milyon dolara yükselirken ilk ihale dışı kalan şirket IC İçtaş oldu. Elemeli ikinci turda da fiyat 982 milyon dolara çıktı.

Açık artıma ise üç şirketin katılımı ile 1 milyar 82 milyon dolardan başladı. Açık arttırmanın ilk turunda Konya Şeker ihaleden çekildi. Açık arttırmanın beşinci turunda en yüksek teklif 1 milyar 91 milyon doları ile Elsan Elektrik Gereçleri Sanayi Ticaret AŞ tarafından verildi.

"İYİ BİR İŞLETMECİLİK YAPMAK NİYETİNDEYİZ"

İhalenin ardından Elsan Elektrik grubu adına açıklamama yapan Ömer Erol, "Biz, ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz. Bölgenin insanıyız. Çalışanı ile tedarikçisi ile iyi bir işletmecilik yapmak niyetindeyiz.” dedi. Gazetecilerin, "Finansman açısından ön hazırlığınız var mı?" sorusuna Erol, "Finansman ile ilgili çalışmalarımız yapıldı. Kafamızdaki fiyat içinde aldı. Hazırlıklarımız var. Sıkıntımız yok." cevabını verdi. İşçilerin, endişelerinin hatırlatılması üzerine de Erol, "Biz, bölgenin insanıyız. Şirket merkezimiz Denizli’de. Yaptığımız uygulamalar belli. Yöre insanı ile çalışmayla herkesle uyumlu çalışma niyetindeyiz." açıklamasını yaptı. "Kapasite arttırımı ve yatırım olacak mı?" sorusuna ise Erol, "Yatırım ihtiyacımız var. Gerekli sürede yatırımlarımızı yapacağız." karşılığını verdi. CİHAN

Yorumlar