Yat, tekne, bot ve yelkenliler karaya çıkıyor

Deniz tutkunlarının heyecanla beklediği BOAT İZMİR – 2. Tekne, Yat ve Denizcilik Fuarı için geri sayım başladı.

Google Haberlere Abone ol
Yat, tekne, bot ve yelkenliler karaya çıkıyor

Deniz tutkunlarının heyecanla beklediği BOAT İZMİR – 2. Tekne, Yat ve Denizcilik Fuarı için geri sayım başladı. 7 Mayıs 2014 Çarşamba günü kapılarını açacak fuar, deniz sevdalılarını İzmir’de buluşturacak. Kültürpark’ta düzenlenecek fuar, 11 Mayıs Pazar gününe kadar açık kalacak. İzmir’in deniz şehri olduğunu ve İzmirlilerin denizle daha fazla buluşmasını istediklerini belirten İZFAŞ Genel Müdürü Mehmet Şakir Örs, “Fuarımızı önemsiyor, İzmir’de bir denizcilik bayramı olarak düşünüyoruz.” dedi. İzmir ve Ege Bölgesi’nde denizciliğe yönelik önemli potansiyel olduğunu kaydederek, “2012 yılında düzenlediğimiz BOAT İZMİR süresince katılımcı ve ziyaretçilerle yaptığımız anket çalışmalarında, fuarımızın ilerleyen yıllarda gelişeceğine, hem sektörün hem de bölgenin bu potansiyeli taşıdığına dair olumlu yaklaşımlar aldık. Öncelikli hedefimiz, fuarımızı geliştirmek ve bu potansiyelin açığa çıkmasına katkıda bulunmak. Lüks, pahalı tekne ve yatların yanında her keseye uygun teknelerin sergileneceği fuarımıza tüm deniz severleri bekliyoruz.” diye konuştu.

Sektörün önde gelenlerinin boy göstereceği BOAT İZMİR'de yaklaşık 200 firma, dünya markası ürünlerini ziyaretçilerin beğenisine sunacak. Fuarda yat, tekne ve yelkenlilerin yanında tekne ve deniz aksesuarlarıyla yapım malzemeleri yer alacak. Ayrıca marina donanımları, su sporları ekipmanları, giyim ve aksesuarlar, deniz kurtarma ve acil durum malzemeleri, güvenlik ve alarm sistemleriyle deniz turizmi de tanıtılacak. 2012 yılında 151 katılımcıyla tek holde yapılan fuar, bu yıl 2 ve 3 no’lu hollerde, yaklaşık 200 firmanın katılımıyla düzenlenecek. Ticari boyutuna ilave olarak eğitim, sosyal ve kültürel boyutlarına da önem verilen fuarın ziyaret saatleri ise 12.00–21.00 arası. Profesyonel ve son tüketiciye açık olan BOAT İZMİR’in giriş ücreti 5 lira olarak belirlendi.

BOAT İZMİR İzmir Büyükşehir Belediyesi evsahipliğinde, İZFAŞ tarafından İzmir Tekne İmalatçıları Derneği, Deniz Ticaret Odası, Deniz Endüstrisini ve Denizciliği Geliştirme Derneği, Gemi Mühendisleri Odası, İzmir Ticaret Odası ve KOSGEB'in destekleriyle düzenleniyor. CİHAN

Yorumlar