Yargıtay Cem Uzan'ın Hapis Cezasını Onadı

Cem Uzan'ın zimmet suçundan yargılanıp 18 yıl hapise mahkum olduğu dava dosyasını yargıtay da onadı. Kırmızı bülten ile aranan Uzan yakalandığında 9 yıl 2 ay yatacak.

Google Haberlere Abone ol
Yargıtay Cem Uzan'ın Hapis Cezasını Onadı

Cem Uzan hakkındaki soruşturmalar sebebi ile Fransa'ya kaçmıştı. Uzan'a süren yargı sürecinden fena haber geldi. Cem Uzan, Babası Kemal Uzan, kardeşleri Murat Hakan Uzan ve Ayşegül Uzan'ın da aralarında olduğu 48 sanıkla davanın dosyası yargıtay vasıtası ile onandı.

YAKALANIRSA HAPSE GİDECEK

Dava kapsamında 'zimmet' suçlamasıyla 18 sene 5 ay 20 gün hapis cezası almıştı Cem Uzan. Dosyası Yargıtay'a gitti. Yargıtay 7. Dairesi, gene Ayşegül Uzan ve Melahat Uzan'ın da aralarında olduğu 14 sanığın zimmet suçundan verilen beraat kararını da onadı.

YURT DIŞINDAKİ PARASIDA ALINACAK

1 milyon 847 bin 100 gün karşılığı 4 milyar 404 milyon 721 bin lira nakit cezasına çarptırılan Cem Uzan'ın, yurtdışında olan paralarına da el konulması için meslek başlatılacak.

BANKA HESAPLARINA EL KONACAK

Daha evvela meselesinde gıyabi tutuklama kararı olan ve kırmızı bültenle aranan Uzan'ın ülke dışından iadesi edilirse, 18 sene 5 ay 20 gün hapis cezası infaz edilecek. İnfaz Yasası gereği 9 sene 2 ay hapis yatacak. (Kaynak: Sabah)

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar