Yaptırımların ardından ABD’iler Kalaşnikov silahı almak için mağazaya koştu

Washington’un silah üretici Kalaşnikov dahil, 12 Rus firmasına yönelik yaptırım kararının ardından ABD’lilerin Kalaşnikov silahını almak için mağazalara akın ettiği ifade edildi.Amerikan basınına atıfta bulunan Rus medyasına göre,...

Google Haberlere Abone ol
Yaptırımların ardından ABD’iler Kalaşnikov silahı almak için mağazaya koştu

Washington’un silah üretici Kalaşnikov dahil, 12 Rus firmasına yönelik yaptırım kararının ardından ABD’lilerin Kalaşnikov silahını almak için mağazalara akın ettiği ifade edildi.

Amerikan basınına atıfta bulunan Rus medyasına göre, ABD vatandaşları silah mağazalarından Kalaşnikov otomatik tüfeğe akın etti. Mağaza işletme müdürü Robert Keller, basına yaptığı açıklamada en çok Kalaşnikov markalı silahlar sattıklarına işaret etti. Keller, “Mağazada yedek Rus markalı silahlarımız vardı. Yaptırım kararının ardından aniden hepsi satıldı.” dedi.

Haberlere göre, Amerika’nın diğer silah mağazalarında da benzer tablolara rastlanıyor. Kalaşnikov tutkunu Amerikalılar, yaptırımlar yüzünden bir daha Rus silahlarını ülkelerinde göremeyeceklerinden endişe ediyor.

17 Eylül’de ABD’in açıkladığı yaptırım listesinde Rusya’nın Almaz-Antey ve Kalaşnikov gibi savunma sanayisi alanında faaliyet gösteren bazı şirketler, İjmaş, Bazalt, Uralvagonzavod, NPO Mashinostroyenia ve KB Donanım Tasarımı Bürosu yer alıyor.

CİHAN

Yorumlar