Yaptırım paketleri etkilemedi; Rusya’da borsa yükseldi, dolar geriledi

ABD ve AB’nin Ukrayna politikaları nedeni ile Rusya’ya uyguladığı yaptırımlar etkili olmadı. Rusya borsası sabah saatlerinde yüzde 0,7 yükselirken, dolar ve Euro ruble karşısında gerilemeye devam ediyor.Uzmanlara göre Rusya’ya yönelik...

Google Haberlere Abone ol
Yaptırım paketleri etkilemedi; Rusya’da borsa yükseldi, dolar geriledi

ABD ve AB’nin Ukrayna politikaları nedeni ile Rusya’ya uyguladığı yaptırımlar etkili olmadı. Rusya borsası sabah saatlerinde yüzde 0,7 yükselirken, dolar ve Euro ruble karşısında gerilemeye devam ediyor.

Uzmanlara göre Rusya’ya yönelik yaptırım paketlerinin beklentilerin altında olması ülke ekonomisine olumsuz etkisi olmadı. Özellikle AB’nin yıllık 400 milyar doları bulan toplam ticaret hacmini riske atacak adımlar atmaması Rusya borsasına pozitif yansıdı.

Dolar bazlı RTS endeksi yüzde 0,7 artışla 1269 puana çıkarken, ruble bazlı MICEX endeksi ise yüzde 0,6 artışla 1397 puana yükseldi. Rusya’nın dev enerji şirketi Gazprom yüzde 1,5, Lukoil yüzde 0,9 ve Sberbank yüzde 0,56 değerlendi.

Ruble ise dolar ve Euro karşısında son 3 ayın en yüksek seviyesine çıktı. Dolar 34,73 rubleden, Euro da 47,6 rubleden işlem görüyor.

CİHAN

Yorumlar