Yakutistan'dan Türk iş adamlarına yatırım çağrısı

Rusya'ya bağlı Yakutistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Vekili Yegor Borisov, Türk iş adamlarını bölgeye yatırıma davet etti. Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Aydın Sezgin başkanlığında Türk iş adamları ve diplomatlardan oluşan heyet...

Google Haberlere Abone ol
Yakutistan'dan Türk iş adamlarına yatırım çağrısı

Rusya'ya bağlı Yakutistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Vekili Yegor Borisov, Türk iş adamlarını bölgeye yatırıma davet etti.

Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Aydın Sezgin başkanlığında Türk iş adamları ve diplomatlardan oluşan heyet Yakutistan’ı ziyaret etti. Heyet , Cumhurbaşkanı Vekili Borisov ile görüştü. Görüşmede konuşan Borisov, “Bölgemiz doğal kaynaklar açısından ve genel olarak zengin . Siz Türk iş dünyasını buraya yatırım yapmaya davet ediyoruz. Çin, Güney Kore ve Japonya ile ticari ilişkilerimiz var, ama Türkiye ile işbirliği yapılmasından da yanayız.” şeklinde konuştu.

Büyükelçi Sezgin de konuşmasında, Türk iş dünyasının Yakutistan Cumhuriyeti’ne yatırım yapmaya büyük ilgi duyduğunu ifade ederek, “Heyetimizde yer alan Türk Havayolları (THY) Rusya Genel Müdürü Mefail Deribaş, başkent Yakutsk’tan Türkiye’ye olası direkt seferlere ilişkin konuyu Yakut meslektaşlarıyla görüşüyor. Eğer bu gerçekleşirse işbirliğimizin süreci hızlanır. Bunun için elimizden geleni yapmalıyız.” dedi.

Daha sonra basın toplantısı düzenleyen Yakutistan Cumhurbaşkanı Vekili Borisov, “Türkler bizimle akraba halk. Belli ki ziyarete ciddi hazırlık yapmışlar. Ama Türk iş dünyası doğal kaynaklar alanımıza ilgi duymuyor, onlar inşaat ve otel inşaatlarına büyük ilgi duyuyor.” değerlendirmesinde bulundu.

3 milyon 103 bin 200 kilometre karelik bir alanı kaplayan ve Rusya Federasyonu topraklarının beşte birini oluşturan Yakutistan zengin doğal kaynakları ile tanınıyor. Yakutistan’da elmas, altın, gaz, kömür, gümüş ve bakır çıkarılıyor. Özellikle elmas bölgede çok önemli bir yere sahip.

CİHAN

Yorumlar