Yabancı ekonomistler Türkiye'nin büyümesini değerlendirdi

İSTANBUL (AA) - Commerzbank Gelişmekte Olan Piyasalar Başekonomisti Tatha Ghose, Türkiye'nin büyümesinin kendi beklentisinin üzerinde artış kaydettiğine...

Google Haberlere Abone ol
Yabancı ekonomistler Türkiye'nin büyümesini değerlendirdi

İSTANBUL (AA) - Commerzbank Gelişmekte Olan Piyasalar Başekonomisti Tatha Ghose, Türkiye'nin büyümesinin kendi beklentisinin üzerinde artış kaydettiğine dikkati çekti.

Konuya ilişkin olarak AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Ghose, Türkiye'nin Gayrisafi Yurtiçi Hasılasının (GSYH) 1. çeyrekte geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 4,8 arttığını vurgulayarak, veri açıklanmadan önce kendi tahmininin yüzde 4,5'lik bir artış yönünde olduğunu belirtti.

Ghose, Türkiye'nin büyümesinin kendi beklentisinin üzerinde artış kaydettiğine dikkati çekti. Cari açık verisine de değinen Ghose, cari açığın beklentilerden iyi geldiğini ifade etti ve cari açıktaki azalmanın enerji fiyatlarındaki düşüşten kaynaklandığını anlattı.

Nomura'nın Gelişmekte Olan Ülkeler Stratejisti Henrik Gullberg ise büyümenin iç tüketim ve kamu harcamalarındaki artıştan dolayı beklentilerden iyi geldiğini söyledi.

Gullberg, kamu yatırımlarının da büyümeyi olumlu etkilediğini dile getirdi.

Berenberg Türkiye Ekonomisti Wolf-Fabian Hungerland da büyüme verisinin Türkiye ekonomisinin tahmin edilenden daha güçlü olduğunu gösterdiğini aktardı.

Yorumlar