Weltbild Yayınevi’ni kurtarma çalışması başladı

Avrupa’nın en büyüklerinden Weltbild Yayınevi, şirketi yeniden yapılandırmak için yeterli sermaye olmadığı gerekçesiyle iflas başvurusunda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Weltbild Yayınevi’ni kurtarma çalışması başladı

Avrupa’nın en büyüklerinden Weltbild Yayınevi, şirketi yeniden yapılandırmak için yeterli sermaye olmadığı gerekçesiyle iflas başvurusunda bulundu. Yarısı Augsburg kentinde olmak üzere toplam 6 bin çalışanı bulunan yayınevinde çalışanların ne kadarının iflastan dolayı işsiz kalacağı bilinmezken, Belediye Başkanı Dr. Kurt Gribl (CSU), şirketi iflastan kurtarmak için harekete geçti.

Cumartesi günü ilk yuvarlak masa toplantısı yapılırken, Bavyera Başbakanı Horst Seehofer’in de (CSU) iflasın eşiğindeki yayınevine destek sözü verdiği bildirildi. Hedefin şirketi ayakta tutmak olduğu belirtilirken, yetkililer iflas süreci yönetimi ile görevlendirilen Arndt Gleiwitz’e bu konuda destek olacakları sözü verdi. Yetkililer ayrıca, şirketin ortakları arasında yer alan kilisenin iflastan kurtarma çalışmalarına destek olmasını talep etti.

Augsburg Belediyesi’nde yeni yıl kutlamasına katılan Seehofer, şirketi iflasa götüren çalışmalardan vazgeçilip yeni konseptler hazırlanması gerektiğini ve bu konuda elinden geleni yapacağını söyledi. İş ajansı, iflas hakkında bilgilendirilecek şirket çalışanlarına mart ayı dahil maaşlarını ödeyecek.

Weltbild Yayınevi, Avrupa genelinde 400 kitap mağazası, internet kitap satış ağı ve katalog üzerinden siparişle kitap, CD ve dergi satışı yapıyor. CİHAN

Yorumlar