Walmart'ın ilk çeyrek bilançosu iyi geldi

NEW YORK (AA) - Gelir bakımından dünyanın en büyük şirketi olan perakende zinciri devi Walmart'ın, bu yılın ilk çeyreğine dair bilançosunun iyi geldiği...

Google Haberlere Abone ol
Walmart'ın ilk çeyrek bilançosu iyi geldi

NEW YORK (AA) - Gelir bakımından dünyanın en büyük şirketi olan perakende zinciri devi Walmart'ın, bu yılın ilk çeyreğine dair bilançosunun iyi geldiği bildirildi.

Walmart'dan yapılan açıklamada, bu yılın ilk 3 ayındaki gelirin, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 0,9 artış göstererek 115,9 milyar dolar olduğu belirtildi. Şirket, 2015'in ilk 3 ayında 114,8 milyar dolar gelir açıklamıştı.

Söz konusu dönemde şirketin ABD'deki net satışları 70,2 milyar dolardan 73,2 milyar dolara çıkarak yüzde 4,3 artış kaydederken, ABD dışındaki ülkelerdeki toplam satışlar ise 30,3 milyar dolardan 28,1 milyar dolara gerileyerek yüzde 7,2 düşüş gösterdi.

Şirketin bu yılın ilk 3 ayındaki toplam nakit akışı ise geçen yılın aynı dönemine göre 1,7 milyar dolar artarak, 3,9 milyar dolara ulaştı.

Walmart İcra Kurulu Başkanı (CEO) Doug McMillon, açıklamada, şirketin ABD'de artan gelirinin güçlü olduğuna işaret ederek, nakit akışındaki olumlu performansın firmanın gelişmekte olan envanterine bağlı olduğunu belirtti ve Walmart'ın e-ticaret alanına daha da önem vereceğini vurguladı.

Bu yılın ilk 3 ayına dair bilançosunun piyasa beklentilerinin üzerinde gelmesinden sonra Walmart'ın hisse başına değeri, New York borsasında gün içinde yüzde 9'dan fazla artış kaydetti.

Walmart, ABD dahil dünya genelinde 28 farklı ülkede 11 bin 500 mağazasıyla faaliyet gösterirken, toplam 2,2 milyon kişiye istihdam yaratıyor.

Şirketin ABD'de yaklaşık 5 bin 200 mağazasında 1,4 milyondan fazla kişi çalışıyor.

Yorumlar