Vodafone'lular bayramda internet kullanımını ikiye katladı

- Vodafone'lular, arife ve Kurban Bayramı'nı kapsayan 5 gün boyunca 5 milyon GB mobil internet kullanarak veri kullanımını geçen yıla göre 2 kat artırdı - Aboneler, bu süre içerisinde yaklaşık 1,2 milyar dakika konuştu ve 527 milyon SMS gönderdi

Google Haberlere Abone ol
Vodafone'lular bayramda internet kullanımını ikiye katladı

İSTANBUL (AA) - Vodafone'lu aboneler arife ve Kurban Bayramı'nı kapsayan 5 günde 5 milyon GB mobil internet kullandı. Bayramı mobil internet üzerinden bayramlaşarak geçiren Vodafone abonelerinin bu alandaki veri kullanımı geçen yıla göre 2 kat arttı.

Vodafone'dan konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, şirket aboneleri, 5 günde yaklaşık 1,2 milyar dakika görüşürken, 527 milyon SMS gönderdi. Vodafone aboneleri, 5 milyon GB mobil internet kullanımıyla yeni bir rekora kırdı.

Vodafone Red aboneleri de yurt içi ve yurt dışı fiyat ayrımını ortadan kaldıran "Her Şey Dahil Pasaport" hizmeti ile tarifelerindeki her yöne dakika, SMS ve internetlerini 51 ülkede tıpkı Türkiye'deymiş gibi bayram süresince özgürce kullandı. Şirket ayrıca, hac vazifesi için Suudi Arabistan'a giden abonelerine de "Her Şey Dahil Pasaport" hizmetiyle fatura kaygısı yaşamadan aileleriyle iletişim kurma imkanı sundu.


- En yoğun trafik İstanbul, Ankara ve İzmir'de yaşandı


Vodafone'lular bayram boyunca Türkiye'nin dört bir yanında yaşayan sevdikleriyle bol bol konuştu, mesajlaştı ve veri alışverişinde bulundu. Buna göre, bayram süresince en çok konuşan 10 il sırasıyla İstanbul, Ankara, İzmir, Şanlıurfa, Bursa, Antalya, Adana, Konya, Samsun, Kocaeli olurken, en çok SMS gönderen iller sırasıyla İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Şanlıurfa, Samsun, Antalya, Konya, Kocaeli olarak gerçekleşti.

En çok mobil internet kullanan iller ise İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Kocaeli, Şanlıurfa, Adana, Konya, Samsun şeklinde sıralandı.

Yurt dışındaki tanıdıklarıyla da bayramlaşmayı ihmal etmeyen Vodafone abonelerinin en çok aradığı ülkeler sırasıyla Almanya, KKTC, Fransa, Hollanda, Azerbaycan, İngiltere, Mısır, Yunanistan, Suudi Arabistan, Afganistan olurken, en çok SMS de İngiltere, Almanya, KKTC, Jersey, Fransa, Hollanda, Avusturya, Rusya Federasyonu, Azerbaycan, Belçika'ya gönderildi.

Yorumlar