Vodafone Türkiye'ye 2 yılda 2 milyar lira yatırım yapacak

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel, önümüzdeki iki yıl içerisinde Türkiye’ye toplamda 2 milyar TL’nin üzerinde yatırım yapılacaklarını söyledi. Türkiye’de üretilecek 4G özellikli telefon 'Vodafone Smart...

Google Haberlere Abone ol
Vodafone Türkiye'ye 2 yılda 2 milyar lira yatırım yapacak

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel, önümüzdeki iki yıl içerisinde Türkiye’ye toplamda 2 milyar TL’nin üzerinde yatırım yapılacaklarını söyledi. Türkiye’de üretilecek 4G özellikli telefon 'Vodafone Smart Power 4' için çalışmalara başlandığını da aktaran Süel, bu ürünü yakın bir zamanda kamuoyuyla paylaşacaklarını ifade etti.

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel, Ankara’da gazetecilerle iftarda buluştu. Toplantıda önce şirketi hakkında bilgi veren Süel, Vodafone Türkiye’nin, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tanımına göre 20 milyon abonesi, 2013-14 mali yılında 6,4 milyar TL’ye ulaşan toplam gelirleri ve yüzde 33,4’e çıkan mobil gelir pazar payı ile Türkiye’nin ikinci büyük mobil iletişim şirketi olduğunu anlattı. Süel, hedeflerinin Türkiye’nin uçtan uca fiber teknoloji ile dijital kalkınmasını sağlamak olduğunu dile getirdi.

Dijital bağlantılı yaşamı birey ve kurumlar için kolay ve erişilebilir kılmak için pek çok büyük yatırımı programa aldıklarını dile getiren Süel, bunları dijital bağlantılı Türkiye için teknoloji yatırımları, toplumsal gelişim için sosyal yatırımlar, mükemmel müşteri deneyimi için hizmet yatırımları olarak sıraladı. Süel, “Dijital Dönüşüm Hareketi’nin ilanı ile 2013-14 mali yılının son 6 ayında toplam 566 milyon TL yatırım yapıldı. Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi (TEİAŞ) ile imzalanan anlaşmayı da kapsayacak şekilde toplamda 300 milyon TL yatırım bedeline ulaşacak fiber altyapısı iki katına çıkarıldı. Vodafone olarak fiber yatırımın önemine inanıyoruz. Bu doğrultuda yatırımlarımıza devam etmeyi hedefliyoruz.” dedi.

Vodafone markalı telefon Blade V'nin Türkiye’de üretilmeye başlandığını aktaran Hasan Süel, Türkiye’de üretilecek ilk 4G özellikli telefon Vodafone Smart Power 4 için de çalışmalara başlandığına kaydetti. Sosyal sorumluluk projelerine de büyük önem verdiklerine işaret eden Süel, Beşiktaş Jimnastik Kulübü ile Türk spor tarihinin en büyük sponsorluk anlaşmasına imza atıldığını ve Vodafone Arena lansmanının yapıldığını belirterek, diğer çalışmaları, “Şanlıurfa’da 40 milyon TL’lik yatırımla çağrı merkezi açıldı. Sosyal sorumluluk alanlarında Düşler Kulübü, Connected Women Zirvesi, Sürdürülebilirlik Raporu Lansmanı, Liselerarası Müzik Yarışması gibi çalışmalar gerçekleştirildi.” diye aktardı.

TÜRKİYE VODAFONE VAKFI'NDAN 15 MİLYON TL'LİK YATIRIM

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel, önümüzdeki 2 yıl, Vodafone Grubu’nun Spring (Kaynak) Projesi için Türkiye’ye ayırdığı yatırım miktarının da eklenmesiyle, Türkiye’ye toplamda 2 milyar TL’nin üzerinde yatırım yapacaklarını belirtti.

Süel, Vodafone Grup Vakfı’nın faaliyetlerinden de söz ederek, şöyle konuştu:

"Dünya genelindeki 27 Vodafone Vakfı’ndan biri olan Türkiye Vodafone Vakfı, ülkemizde toplumun gelişmesine ve yaşam kalitesinin artmasına katkıda bulunmak misyonuyla, 2007’den bu yana faaliyet gösteriyor. Türkiye Vodafone Vakfı’nın kurulduğu dönemde toplumun ihtiyaçlarını en iyi biçimde anlamak amacıyla bir sosyal ihtiyaç haritası çıkarıldı. Çeşitli nedenlerden ötürü sosyal hayata ve ekonomiye eşit katılım sağlayamayan birey ve grupların ihtiyaçlarını sahiplenmek ve onları topluma kazandırmak üzere harekete geçildi ve etkin çözümler üreten, konusunda uzman STK’larla işbirlikleri oluşturuldu. Tüm projelerin merkezine yerleştirilen sürdürülebilirlik prensibi doğrultusunda eğitim, kadın ve engelli özelinde çalışmalar yapılıyor. Bugüne kadar, 3 milyonu aşkın vatandaşın hayatına dokunuldu. 15 milyon TL değerinde sosyal yatırım yapıldı"

Türkiye Vodafone Vakfı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Alternatif Yaşam Derneği işbirliğiyle, 2008 yılında 'Düşler Akademisi' projesinin hayata geçirildiğini kaydeden Süel, bugüne kadar 2 bin 500 kişinin hayatına dokunulduğunu dile getirdi. Ayrıca Haziran 2014’te, Türkiye’nin en büyük engelsiz yaşam alanı Düşler Akademisi Kaş’ın açıldığını söyledi. Vodafone’nin engellilere yönelik yaptığı hizmetlerli ilgili şu bilgileri verdi:

"Engelsiz Dünya mobil uygulamasıyla, yakın çevredeki yerlerin fiziksel erişilebilirlik durumu görüntülenebiliyor ya da değerlendirilebiliyor. Engelli Mobil İş Havuzu ile iş ilanları ve faydalı bilgiler Düşler Kulübü üyelerinin cebine kısa mesajla ulaşıyor. Düşler Kulübü üyeleri, Vodafone 155 Cihazı, Nuance Talks Kampanyası, Fatura Öğrenme Servisi, Sesli Abonelik Sözleşmesi, İşitme Anons Servisi, Neredeyim Servisi ve Sesli Bilgilendir Servisi sayesinde mobil teknolojilere daha kolay ve eşit erişiyor. Türkiye’de ilk ve tek olan ‘yüzde 25 ÖİV Bizden Kampanyası’ ile Vodafone tarifelerinde yüzde 25 indirim sağlanıyor."

CİHAN

Yorumlar