VİRGİAD'tan Kuzey Irak gezisi

Viranşehir Girişimci İş Adamları Derneği (VİRGİAD), üyelerini yeni pazarlarla tanıştırmaya devam ediyor. VİRGİAD, Türkiye için en yüksek ticari potansiyele sahip pazarlardan biri olan Kuzey Irak'a iş ve kültürel gezisi düzenledi. Seyahatte...

Google Haberlere Abone ol
VİRGİAD'tan Kuzey Irak gezisi

Viranşehir Girişimci İş Adamları Derneği (VİRGİAD), üyelerini yeni pazarlarla tanıştırmaya devam ediyor. VİRGİAD, Türkiye için en yüksek ticari potansiyele sahip pazarlardan biri olan Kuzey Irak'a iş ve kültürel gezisi düzenledi.

Seyahatte Erbil, Dohuk, Zaho şehirlerinde firma ziyaretleri ve görüşmeler yapan VİRGİAD üyeleri, programın çok verimli geçtiğini söyledi. Sağlıklı bir Kuzey Irak fotoğrafı çekmeye çalıştıklarını söyleyen katılımcılar, bölge ile özel ilgilenilmesi gerektiğini ve çok yüksek iş potansiyelinin olduğu kanaati getirdiklerini ifade ettiler.

Gezinin ilk gününde Erbil'de faaliyet gösteren Türk-Irak İş Adamları Derneği'ni (TİBİA) ziyaret eden Viranşehir Girişimci İş Adamları, burada Kuzey Irak hakkında yatırım brifingi alarak fikir sahibi oldular. Kuzey Irak ile Türkiye arasındaki 3 sınır kapısına ilerleyen dönemlerde 4-5 tane daha sınır kapısının ekleneceğini söyleyen yetkililer, "Bu sayede Türkiye ile ticaret ikiye katlanacaktır. Bilindiği gibi Kuzey Irak'ta bulunan 2 bin 800 yabancı firmanın yarısı Türk firma, bizler bu sayıyı daha da yukarılara çekmek istiyoruz." diye konuştu.

Kuzey Irak iş gezisi heyetine başkanlık yapan VİRGİAD Başkanı Recep Acar, 8 iş adamıyla geldikleri Kuzey Irak'ta özellikle ihracat yapmayan firmaların ufuk kazandığını ifade etti. Firmaların, Kuzey Irak'la çalışabilecek irtibatlar kurduklarını belirten Acar, 500 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşmak için bu gezilerin çok önem arz ettiğini söyledi. Acar, "Türkiye'nin son yıllarda Irak'a ihracatı artarak devam etmektedir. Artan bu ihracata katkıda bulunmak amacıyla Irak'a iş ve kültürel gezisi düzenledik." dedi.

CİHAN

Yorumlar