VFR uçuşlarında yasak kalktı

- SHGM: - "Ülkemizin mevcut durumu göz önünde bulundurulduğunda VFR uçuşların gerçekleştirilmesinde Genel Müdürlüğümüz açısından bir sakınca bulunmamaktadır"

Google Haberlere Abone ol
VFR uçuşlarında yasak kalktı

ANKARA (AA) - Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünce (SHGM), Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sonrasında ülke genelinde görerek uçuşlara (VFR) getirilen yasağın kaldırıldığını bildirildi.

SHGM tarafından yayımlanan genelgeye göre, 15 Temmuz'da Türkiye'nin demokratik hukuk düzenine yönelik darbe girişimi sonrasında ülke güvenliği nedeniyle VFR uçuşlara getirilen kısıtlamalar kaldırıldı.

Söz konusu genelgede, Türkiye'nin mevcut durumu göz önünde bulundurulduğunda, güncel notamlara (Havacılar ve pilotlar için yayımlanan bülten) harfiyen riayet edilmesi kaydıyla VFR uçuşların gerçekleştirilmesinde sakınca bulunmadığı ifade edildi.

Bu kapsamda, VFR trafiklerin uçuş planlarında belirtilen rotalara ve planlamalara hassasiyetle uyması gerektiğinin vurgulandığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bu genelge ile 15 Temmuz sonrası VFR trafiklere yönelik olarak yapılmış olan operasyon kısıtlamaları kaldırılmıştır. Ancak, bu genelgenin yayınlanma tarihinden itibaren bir ay içerisinde ilgili işletmeler tarafından VFR uçuşlar gerçekleştiren pilotlara yönelik güvenlik soruşturmalarının tamamlanarak, şahsi dosyalarında talep edildiğinde sunulmak üzere muhafaza edilmesi gerekmektedir."

Yorumlar