Vestel’in akıllı tahtaları 81 ilde 41 bin 996 okulda yer alacak

Fatih Projesi kapsamında 347 bin 367 etkileşimli dijital tahta (akıllı tahta) için düzenlenen ihaleyi alan Vestel, Milli Eğitim Bakanlığı ile sözleşme imzaladı.

Google Haberlere Abone ol
Vestel’in akıllı tahtaları 81 ilde 41 bin 996 okulda yer alacak

Fatih Projesi kapsamında 347 bin 367 etkileşimli dijital tahta (akıllı tahta) için düzenlenen ihaleyi alan Vestel, Milli Eğitim Bakanlığı ile sözleşme imzaladı. İhalede 999 milyon 722 bin 226 lira ile en düşük teklifi veren Vestel’in akıllı tahtaları 81 ilde 41 bin 996 okulda yer alacak. Fatih Projesi kapsamında düzenlenen akıllı tahta projesinin 85 bin adetlik ilk fazını da Vestel kazanmıştı.

Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, akıllı tahta ihalesini kazandıkları için gururlu ve mutlu olduklarını söyledi. Erdoğan, akıllı tahtaları İngiltere, Almanya ve Avustralya’ya ihraç edeceklerini kaydederek, "Fatih Projesi bizim için aynı zamanda bir sosyal sorumluluk projesidir. Ortadoğu ve Avrupa’ya örnek oluşturan bu proje kapsamında akıllı tahtalarımızı, çocuklarımız ve gençlerimizle buluşturuyoruz. Proje ile Türkiye’nin dünya eğitim teknolojileri alanında lider olmasını sağlayacağız." ifadelerini kullandı. Akıllı tahtaları ile sadece Türkiye’de değil yurtdışında da varlık gösterdiklerini dile getiren Erdoğan, "Akıllı tahtalarımız ile yurtdışında da büyük ilgi görüyoruz. İngiltere, Almanya ve Avustralya ile ihracat çalışmalarına başladık. Avrupa haricinde Kuzey Amerika, Güney Amerika, Ortadoğu ve Avustralya dahil dünyanın birçok bölgesinden akıllı tahtalarımıza talep var. Önümüzdeki dönemde yapacağımız anlaşmalarla ihracatımızı arttıracağız. Gerçekleştireceğimiz ihracatlar ile ülkemizin ihracat kapasitesine de önemli bir katkı sağlayacağımıza inanıyoruz." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar