Vatandaşın kredi kartı borcu 7 milyar lira

Yaklaşık 2 milyon vatandaşın 7 milyar lira kredi kartı borcu bulunuyor

Google Haberlere Abone ol
Vatandaşın kredi kartı borcu 7 milyar lira
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 2 milyon 67 bin vatandaşın kredi kartlarına 7 milyar borcu bulunduğunu belirterek, bankalara borç yapılandırmasının düşük faizden yapılması gerektiğini kaydetti.

Palandöken, yazılı açıklamasında, kredi kartlarının ve kredi borçlarının taksit sayılarının artırılmasının ekonomiyi olumlu etkileyeceğini bildirdi.

Cep telefonlarının operatörler eliyle 36 aya kadar vade ile satıldığına dikkati çeken Palandöken, "Esnafımız taksitli satamazken, taksit imkanı veren operatörler kazançlarını artırıyor. Bırakalım esnafımız da kazansın." değerlendirmesinde bulundu.

Palandöken, taksit sayısının artırılmasının piyasayı hareketlendireceğine işaret ederek, "Kredi kartı taksit sayısının 9'dan 12'ye çıkarılması üretimi de alışverişi de arttırır. Mobilya ve beyaz eşyada taksit sayısının 12 aya çıkarılması piyasaların daha çok hareketlenmesine ve ekonominin lehine olur. En çok evlilik alışverişi yapan ve ev alacak genç çiftlere olumlu katkısı olacak, ödemelerini kolaylaştıracaktır." ifadesini kullandı.

Kredi kartı harcama limitinin kişinin gelirinin dört katı ile sınırlandırmasını olumlu buldukları vurgulayan Palandöken, şunları kaydetti:

"Temmuz 2016 itibarıyla 2 milyon 67 bin vatandaşın kredi kartlarına 7 milyar lira civarında, tüketici kredilerine ise 1 milyon 756 bin vatandaşımızın 10 milyar lirayı aşkın borcu takibe düşmüş. Bu toplumsal sıkıntının azaltılması için bir defaya mahsus 72 ay vadeye kadar borç yapılandırması getirilecek olmasının bankalara da vatandaşa da piyasalara da olumlu etkisi görülecektir. Bankalar düşük faiz ile yapılandırma yapmalı."

Yorumlar