'Vatan sevgisi gibi eğitim de ihmal edilemez'

- THY Eğitim Başkanı Doç. Dr. Yüksek: - "Yaptığımız her işte, kullandığımız her bilgide esas ölçümüz millete faydalı olmak, vatana faydalı olmak" - "16 Temmuz günü haberlere baktığınız zaman bu hain kalkışmanın esas kaynağının eğitim olduğunu görürsünüz" - Boeing Türkiye Genel Müdürü ve Ülke Temsilcisi Işıl: - "Boeing önümüzdeki yıllarda Türkiye'de ve Türkiye ile birlikte büyümeye devam edecek"

Google Haberlere Abone ol
'Vatan sevgisi gibi eğitim de ihmal edilemez'

İSTANBUL (AA) - Türk Hava Yolları (THY) Eğitim Başkanı Doç. Dr. Kemal Yüksek eğitim faaliyetlerinin vatan sevgisinden bağımsız düşünülemeyeceğini belirterek, "Yaptığımız her işte, kullandığımız her bilgide esas ölçümüz millete faydalı olmak, vatana faydalı olmak. 16 Temmuz günü haberlere baktığınız zaman bu hain kalkışmanın esas kaynağının eğitim olduğunu görürsünüz. Demek ki eğitim çok kolay ihmal edilebilen ama çok ağır bedeller ödeten bir alan." değerlendirmesini yaptı.

Yüksek, İstanbul Teknik Üniversitesinde (İTÜ) düzenlenen THY Hava Taşımacılığı Yönetimi Yüksek Lisans Programı Mezuniyet Töreninde eğitimin vazgeçilmez unsuru vatan sevgisi konusunda değerlendirmeler yaptı.

Türkiye'nin Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) 15 temmuz darbe girişimiyle hiç beklemediği bir musibeti yaşadığını aktaran Yüksek, eğitim konusunda vatan sevgisinin önemine dikkati çekti.

Yüksek, eğitimin her alanda öncelikli hale gelmesi için tüm otoritelere sorumluluk düştüğünü ifade ederek, şunları kaydetti:

"Ülkemiz çok sıkıntılı bir süreçten geçti. 15 Temmuz gecesi hiç tahmin etmediğimiz şekilde çok acayip bir hainlikle karşı karşıya kaldık. Çok şükür ki milletimizin bilinci ve vatan sevgisi bu hain kalkışmayı ortadan kaldırdı. 16 Temmuz günü haberlere baktığınız zaman bu hain kalkışmanın esas kaynağının eğitim olduğunu görürsünüz. Demek ki eğitim çok kolay ihmal edilebilen, çok kolay göz ardı edilebilen ama çok ağır bedeller ödeten bir alan. Dolayısıyla hükümetimizin, devletimizin, büyüklerimizin eğitim alanında çok daha dikkatli olmaları gerekmektedir."

Eğitim ve bilim faaliyetlerinin vatan sevgisinden bağımsız düşünülemeyeceğini anlatan Yüksek, "Yaptığımız her işte, kullandığımız her bilgide esas ölçümüz millete faydalı olmak, vatana faydalı olmak… Dolayısıyla İTÜ'nün mezunlarının en önemli özelliği üretmektir. Yani satın almak değil, kopyalamak değil. Mezunlarımızdan millet olarak büyük beklentimiz olduğunu söylemek istiyorum. Bilim ve teknoloji üreteceksiniz, taklit yapmayacaksınız, kopyalamayacaksınız. İzleyeceksiniz, öğreneceksiniz ama üreteceksiniz. Biz üretmeden bahsettiğimiz 2023 hedeflerine ulaşamayız. Kişi başı geliri 4 kat artırmanın yolu budur." diye konuştu.

- "Eğitim programını sürdürmek için şirketimiz kararlılığını sürdürüyor"

Yüksek, THY Hava Taşımacılığı Yönetimi Yüksek Lisans Programının 2013 yılında THY, Boeing ve İTÜ ortaklığında, ülkenin hızla büyüyen havacılık sektörüne başarıyla yön vermelerini ve küresel havacılık sektöründe etkin bir role sahip olmalarını sağlamak üzere, Türk Hava Yollarının gelecek vadeden yöneticilerine ve yönetici adaylarına liderlik ve yönetim becerileri kazandırmak amacıyla başlatıldığını söyledi.

Yurt dışından havacılık alanında akademisyenleri getirerek bu sektörde nitelikli eğitim verdiklerini aktaran Yüksek, "Eğitim programını sürdürmek için şirketimiz kararlılığını sürdürüyor. Dünyanın en meşhur üniversitelerinden akademisyenleri Türkiye'ye getirip bizim öğrencilerimize hizmet etmelerini, bilgi aktarmalarını temin etmek aslında yüksek öğrenimin her branşta düşünmesi gerektiği bir model olarak öne çıkıyor. Yani birçok şirket THY gibi kendi alanında benzer modeller kurgulayarak öğrencilerimiz çok daha konforlu, verimli bir şekilde dünyadaki beklenti seviyesine taşıma imkanını bulabilecektir. Bu programın böyle açılımlara da vesile olacağını umarak bu programa desteğimizi sürdürmeye devam edeceğiz." diye konuştu.

- "Boeing Türkiye'yle büyümeye devam edecek"

Boeing Türkiye Genel Müdürü ve Ülke Temsilcisi Ayşem Sargın Işıl ise Türkiye'nin yaşadığı onca sıkıntılı süreci başarıyla atlattığını belirterek, "Bir yıldır görevdeyim, o günden bu yana Türkiye çok zorlukla karşılaştı, hepsinin de üstesinden geldi. Hele de geçtiğimiz günlerde yaşadıklarımızı düşündükçe bu kadar hızlı ve bu kadar birlik içinde geride bırakabilir miydi başka ülke bugünleri… Zannetmiyorum. Onun için biz ayaktayız ve zorluklara karşı çıkabiliyoruz. Güçlü çıkıyoruz." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin ve çalışkan insanlarının geleceğinin parlak olduğunu dile getiren Işıl, THY ve Boeing'in iş birliğinin uzun soluklu yapısına dikkati çekerek şunları aktardı:

"Bugün Boeing'in her yeni nesil uçağında Türkiye'den bir parça var. Boeing İTÜ gibi bir Türk üniversitesiyle Ar-Ge'den tutun da bu program gibi dünya ölçeğinde programlar düzenleyen bir şirket. THY gibi bir dünya markası Boeing uçaklarını güvenle uçuruyor, bakımlarını yapıyor, uçaklarımız THY'ye emanet. Tüm bunları düşündüğümüzde biz kendimizi Boeing olarak Türkiye'deki havacılık ailesinin bir ferdi olarak görüyoruz. Boeing önümüzdeki yıllarda Türkiye'de ve Türkiye ile birlikte büyümeye devam edecek. Burada bunun taahhüdünü de vermek istiyorum. Hep beraber Boeing'i ve THY'yi öteye taşıyacağız."

Eğitim programının kurucu koordinatörü İTÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. İbrahim Özkol da mezun olan 25 öğrencinin uzay ve havacılık konularında evrensel bilgileri edinerek sektörlerinde başarılarıyla öne çıkacağını söyledi.

- "Yolcularımızı misafirimiz gibi ağırlıyoruz"

Eğitimin iki birincisinden Tahir Gürdil, diğer birinci Ahmet Gayretli ile beraber hazırladıkları konuşmada, Turkish Aviation Academy ve Boeing, İTÜ yetkililerine teşekkür ederek, dünya standartlarındaki en güncel eğitimi aldıklarını söyledi.

Mezunların alınan eğitimlerin havacılık şirketlerinde nasıl kullanılacağı konusunda çalışmalara başladığını ifade eden Gürdil, şöyle konuştu:

"İnancımız ve kültürümüzde paylaşmak defaatle hatırlatılmış, adeta bir insanlık şartı olarak çocukluğumuzdan itibaren bize öğretilmiştir. Evde bize öğretilen ilk şey en güzel yemeklerin, odanın misafire sunulması gerektiğidir. Misafir berekettir. Misafir evin zekatıdır, evin neşesidir. Doymak Allah'tandır, bir kişinin yemeği iki kişiye yeter.

İşte bu Türk Hava Yollarının en önemli farklılaştığı konuyu bizlere göstermektedir. Yolcularımızı evdeki misafirimiz gibi ağırlamak… Tüm imkanlarımızı yolcularımız, çözüm ortaklarımız, tedarikçilerimiz, iç müşterilerimiz olan çalışanlarımızla paylaşmaktır."

Yorumlar