Vapurla Kırım’a gitmek isten bin 300 araç iskelede sıra bekliyor

Rusya’dan Kırım’a vapurla geçmek isteyen bin 300 araç iskelede sırasını bekliyor.Kırım’ın Ukrayna’dan ayrılarak Rusya’ya dahil olmasının ardından yarımadaya ulaşmak için deniz yolunu tercih edenlerin sayısı gün geçtikçe artıyor....

Google Haberlere Abone ol
Vapurla Kırım’a gitmek isten bin 300 araç iskelede sıra bekliyor

Rusya’dan Kırım’a vapurla geçmek isteyen bin 300 araç iskelede sırasını bekliyor.

Kırım’ın Ukrayna’dan ayrılarak Rusya’ya dahil olmasının ardından yarımadaya ulaşmak için deniz yolunu tercih edenlerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Haziran'da, mayıs ayına oranla yüzde 82’lik artış olurken vapurlar araçları taşımakta yetersiz kalıyor. Alınan son bilgilere göre Rusya’dan Kırıma geçmek için Kafkas Limanı’nın iskelesinde bin 300 araç sırada bekliyor. Son günlerde ise vapurların toplamda 2 bin 700 araç ve 2 bin 600 yolcu taşıdığı bildirildi.

Hesaplamalara göre her dakikaya iskeleye 5 araç yanaşırken, hizmet veren 4 vapurun bu yoğunlukla baş edemeyeceği ifade ediliyor. Ayrıca yoğunluğu azaltmak için devreye ağır yük vapuru dahil edildiği ve tek seferde 400 aracı Kırım’a götürdüğü bildirildi.

Kafkas Limanı’ndaki yükün azaltılması için Novorossiysk ve Anapa limanlarının da devreye girdiği açıklandı.

Turizm sezonunun açılmasıyla Haziran – Ekim arası 3 milyon yolcunun taşınacağı tahmin ediliyor.

Daha önce Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya’yı Kırım’a bağlayan Kerç Boğazı’nın üzerine 2 milyar dolarlık yatırımla köprü yapılmasını istemişti. Rusya ile Kırım arasında ulaşımı kolaylaştıracak köprüden tren yolunun da geçeceği belirtilmişti.

CİHAN

Yorumlar